Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Hungarycard

 

 

            Mára természetesnek vesszük, hogy sok-sok kártya kap szerepet az életünkben, mindennapjainkban. Természetesen van közöttük, amelyet nagyon őrzünk, és megfontoltan használunk, másokat kevésbé féltünk, ám minél többször mutatjuk fel, annál inkább ráérzünk fontosságára. Ilyen a Hungarycard plasztik lapja is, amelyet 1996-ban ismerhetett meg a hazai közönség, igaz, még nem teljesen ebben a formában és ennyire széles szolgáltatói háttérrel.

            A Hotelinfo Kft. kiadásában megjelenő kártyát létrehozói családok számára találták ki, ők tudják leghasznosabban alkalmazni. Háromféle vásárolható: a Basic, a Standard, és a Plus. Ezek egyre emelkedő mennyiségű szolgáltatás kedvezményes felhasználására alkalmasak. Az érvényességi idejük egy év. Gál Gábor cégvezető elmondta, 1200 partnerrel tartanak kapcsolatot, akiknek a szolgáltatásait az adott kártyával változóan, 10-től 100 százalékos kedvezménnyel lehet igénybe venni. A jogszabályi rendezés lehetővé tette, hogy ne csak magánszemélyek vehessék meg, hanem a vállalatok, kisebb és nagyobb cégek, mint béren kívüli juttatást nyújtsák a kafeteria részeként. Megvásárolhatók a Tourinform irodákban, vagy interneten keresztül. Nyújtanak hozzá katalógust, amely tartalmazza a választható szolgáltatókat, azok elérhetőségét, a nyújtani kívánt kedvezményt, de van információs WEB- oldal is, ahol mindez ugyanúgy elérhető.            A Basic kártyával például a szálláshelyeken és éttermekben 10-20 százalékos a kedvezmény a napi árból, illetve az a’la carte fogyasztás árából; 10-50 százalékos a múzeumokban, kalandparkokban, színházakban, balatoni hajókon; 10-30 százaléknyi a strandokon és a termálfürdőkben. A Standard kártya autópálya matrica kedvezményt is biztosít. A Plusz továbbá a gyógyfürdőkben és a vonatokon mérsékli a költségeket. Sőt jövőre már az Erzsébet téri óriáskerékre is 10 százalékkal olcsóbban lehet vele felülni. Kiterjed a szolgáltatás a zenés vacsorahajókra, a Tropicariumra. A visszatérő vendég több helyen újra megkapja az engedményt.

            Most karácsonyi díszdobozban is elérhető bármelyik kártya. Érdekes módon népszerű az itt hosszabb ideig tartózkodó külföldiek körében, de természetesen a leginkább a magyarok a kártya megvásárlói. A magánszemélyek 70 százaléka a Plus kártyát, a cégek nagy része pedig a Basicot, illetve a Standardot adja munkatársainak.

www.hungarycard.hu

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Aktív-mozaik

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk