8 nap alatt Bécs körül

8 nap alatt Bécs körül

8 nap alatt Bécs körül

 

 

Szerző: Sági Eszter

Fotó: Plakátkampány: Japánból Oroszországba, kevesebb mint 35 perc alatt © WienTourismus/ Paul Bauer

 

Újraindítaná a városvezetés a turizmust Bécsben, ennek érdekében pedig egy nagszabású marketingkampányt is elindítottak. Megéri a szomszédos fővárosba utazni, márcsak azért is, mert egy friss ranglista alapján járványügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb úticél.

 

A legtöbb városhoz hasonlóan a járványhelyzet a bécsi turizmust is ellehetetlenítette. Most viszont már nyitnak és szeretnék, ha lassan ismét a megszokott számban érkeznének a turisták.  Ennek elősegítésére június 1-jén marketingkampányt indított a főváros, "Világkörüli út Bécsben" címmel. Egyelőre Ausztrián belül, illetve Németorstzágban és Svájcban láthatók a kihelyezett plakátok és digitális reklámanyagok. A cél az olyan utazni vágyók elérése, akik a hosszú elszigeteltség után végre szívesen kimozdulnának, és ezt a közelben tennék meg. A kampány központi motívuma a "8 nap alatt a Föld körül", vagyis nem kell messzire menni ahhoz, hogy sok mindent láthassunk. Bécsben megtaláljuk Velencét Dogenhofban, Athént a Theseustempelnél, vagy Japánt a Béke Sztúpánál, és mindehhez átlagosan fél órát kell csak utazni. Mindenki megtalálja a saját ízlésének és korosztályának megfelelő programot, ebben a nyüzsgő, de mégis emberi léptékű multikulturális metropoliszban. Ezzel párhuzamosan egy új városi idegenvezető alkalmazást is kifejlesztettek, ami a fő bécsi attrakciók mellett a rejtett gyöngyszemeket is megmutatja, kis történetekkel fűszerezve. Az applikáció a helyieket is megszólítja, és alternatív programokat kínál a tömeg elkerülésére. A kampány további országokban is elérhető lehet, amint a határokat szélesebb körben megnyitják, illetve a célországok köre ugyanígy rugalmasan szűkíthető is, ha a vírushelyzet újra megkívánja. Bécs azért is jó választás, mert a szigorú és hatékony intézkedéseknek köszönhetően a megfertőződés veszélye nagyon alacsony, ezzel pedig felkerült a legbiztonságosabbnak tartott európai úticélok húszas listájára is. Ez azért is nagy teljesítmény, mert a listán csak kevés főváros szerepel, túlnyomórészt szigetek és ritkásabban lakott desztinációk képviseltetik magukat.

 

2020-06-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk