Az osztrák főváros hajléktalanok idegenvezetésével

Az osztrák főváros hajléktalanok idegenvezetésével

Az osztrák főváros hajléktalanok idegenvezetésével

 

 

 

            A bécsi Shades Tours lelkes, autentikus és szakértő, ám hajléktalan túravezetői a hajléktalanok rejtett világába engednek átfogó betekintést az érdeklődőknek. A vezetést személyes történetek gazdagítják, és arra is fény derül, milyen kihívásokkal kell szembenézni azoknak, akik otthon nélkül maradnak ott. A túra nemcsak a résztvevők szociális érzékenységét növeli, de az idegenvezetők számára is hasznos, segít a beilleszkedésben, és visszavezeti őket a munkaerőpiacra. A fizetés mellett önbizalomhoz és motivációhoz jutnak. A Shades Tours több bécsi szociális intézménnyel is együttműködik. A vezetéseket németül és angolul tartják. A túra 2-2,5 óra hosszú, 15 euróba kerül fejenként és előzetes regisztrációhoz kötött.

(http://www.shades-tours.com)

 

E.T. Bécsben

 

            Augusztus közepéig a londoni Madame Tussauds panoptikumának egyik sztárja, a kis földönkívüli vendégeskedik Bécsben. Steven Spielberg 1982-es világsikerének egyik főszereplője a kicsi, csúnya, de varázslatos E.T. A híres biciklis jelenetben látható mosta bécsi panoptikumban, és aki akarja, megmentheti, mert a biciklit a filmben hajtó Eliot helye üres. Ő lenne az, aki a fehér törülközőbe csavart kis földönkívülivel menekül a rendőrök és az FBI elől. Miután a fiú helye üres, bárki felülhet egy fénykép erejéig a bicikli nyergébe. További fontos tudnivaló, hogy azok a családok, akik egy legalább 20 centis, fehér törülközőbe csavart E.T.-vel érkeznek a panoptikumhoz, 50 százalékos kedvezményt kapnak a teljes árú jegyből. E.T. augusztus 10-ig „vendégeskedik” Bécsben.

 

Otthon nyaral a bécsiek negyede

 

            A bécsiek nyaralási szokásairól szóló legfrissebb felmérés szerint a fővárosiak több mint fele Ausztriában tölti idén a nyaralását, egynegyedük egyenesen saját otthonában. 36 százalékuk utazik nyári szabadságra Európa valamelyik országába, kilenc százalékuk a tengerentúlon kalandozik. Az otthonmaradók 65 százaléka legszívesebben a természetben tölti szabadidejét, sétál a városban, beül valamelyik kerthelyiségbe egy-egy finom kávé, vagy ebéd kedvéért. A szabadban 51 százalékuk sportol, sokan járnak strandra és kirándulni is, de van, aki bulizik, esetleg múzeumot látogat, színházi, vagy operaelőadásra megy. A felmérésből kiderül, a nyári hónapokban mélyebben nyúlnak a pénztárcájukba, hogy ne unatkozzanak. Összesen mintegy 183 millió eurót költenek szabadidő tevékenységre. „Bécsben mindent megtalál az ember, ami kell: kellemes kerthelyiségeket, vízpartot, strandokat, fagyizókat, gazdag kulturális kínálatot, és sok minden mást” – értett egyet az otthonmaradókkal Markus Grießler, a felmérést végző Bécsi Gazdasági Kamara turisztikai és szabadidős gazdaság szakosztályának elnöke.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Shades Tours

2016-07-11« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk