Bécs:Talált tárgyak központi helyen

Bécs:Talált tárgyak központi helyen

Bécs:Talált tárgyak központi helyen

 

 

            Kemény pillanatokat szerezhet, ha külföldön éri a meglepetés az embert, hogy nem találja a táskáját, a telefonját, a bőröndjét, esetleg valamilyen fontos ruhadarabját, legrosszabb esetben az útlevelét, okmányát, iratát. Természetesen megtörténhet, hogy valaki „hozzásegíti” az adott helyzethez, és akkor nincs mit tenni, mert mire feljelentést tenne, elmegy a busz, felszáll a repülő. Ám, ha az időnk nem gátja a visszaszerzésért tett lépéseknek, érdemes előbb – ha optimisták vagyunk – a most január 2. óta központosított Talált tárgyak osztályához (Zentrales Fundservice Wien, 1050 Siebenbrunnenfeldgasse 3; telefon: +43 1 4000-8091) menni, és ott érdeklődni.

Az Eurocomm-PR információja szerint Bécsben évente több tízezer érték kallódik el útközben. Tavaly csak a bécsi közlekedési vállalat járatain 30 ezer értéktárgyat hagyott el az utazóközönség. A becsületes megtaláló a kisebb értékű tárgyakat akár a járművek munkatársainak is leadhatja, de az osztrák fővárosban 100 úgynevezett Fundbox (talált tárgyak doboza), illetve személyes ügyfélszolgálat is fogadja a talált tárgyakat. A dobozok elsősorban a rendőrőrsök közelében vannak. A nagyobb értékű tárgyakat, például a pénztárcákat, fényképezőgépeket, mobiltelefonokat, ékszereket viszont csak személyesen az ügyfélszolgálatokon, illetve a központi telephelyen lehet leadni.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: PID/Fürthner

2018-01-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk