Borősz, az ötödik évszak

Borősz, az ötödik évszak

Borősz, az ötödik évszak

 

A pincesorokon hagyományos és modern borászatok várják a látogatókat, a Duna ártere és az alpesi hegyvidék között elterülő régió mindenképp megér egy hosszabb vagy rövidebb látogatást. 

 Borősz, az ötödik évszak


Alsó-Ausztriában már az ötödik, és egyben az egyik legvidámabb, legszínesebb évszakra, a „borőszre” készülnek. A 830 km hosszú Alsó-Ausztria borút több mint 2000 éves bortermelő múltra tekint vissza. Július közepétől november végéig több mint 100, borút menti településen számos rendezvényt szerveznek a szőlő nyújtotta nedű köré, csodálatos természeti környezetben.


Borősz, az ötödik évszak  

Ponty, szilva, mák és krumpli

Waldviertelben az új kenyér ünnepe kapcsán számos olyan gasztronómiai ünnepségre lehet ellátogatni, amelyek a regionális termékeket helyezik a középpontba. Alsó-Ausztria északnyugati szegletében különösen finom a ponty, a sárgaszilva, a krumpli és a mák.


Borősz, az ötödik évszak


Bécsi Erdőben, az első bécsi vízvezeték mentén Bad Vöslau és Mödling között a Genussmeile gasztronómiai fesztiválon a világ leghosszabb söntése mentén lehet sétálni. Tíz kilométeren 80 borászat és számtalan helyi specialitás mutatja be a termálrégió ízeit.


Borősz, az ötödik évszak


Ha a Mostviertelben kívánnak jó étvágyat, akkor az csakis autentikus helyi ízeket jelenthet! A körte, som, bor és vad ínyenctúrák során a finomságok kedvelői kulináris felfedezőútra indulhatnak helyi termelőkhöz. Különösen kedveltek a szabadtéri piknikek, amelyek alkalmával többnyire zöldveltelinivel koccintanak. Akik a túrázást, illetve a kirándulást gasztronómiai oldalról közelítenék meg, azoknak az ínyenctúrák jelentik a megfelelő kikapcsolódást.


Borősz, az ötödik évszak

 

Gyalogtúrák, várlátogatás, bringa útvonalak

Osztrák szomszédaink szeretik lemozogni a finom falatokat és kortyokat, és erre biztatják a külföldi turistákat is. A Duna Alsó-Ausztriában egész ősszel vonzza az aktív nyaralókat. Különösen az UNESCO világörökséghez tartozó Wachau és a Welterbesteig, vagyis az örökségútvonal kedveltek. A távolsági túrútvonal 14 szakasza közül különösen a Weißenkirchen és Spitz közöttit érdemes végigjárni a folyó északi oldalán, valamint a Hofarnsdorf és Rossatz közöttit a déli partszakaszon.


Borősz, az ötödik évszak  

A bringások kiváltképp az új, 111 km hosszú  Thayarunde útvonalat kedvelik a Waldviertelben annak kiváló minősége miatt. A kerékpárút idilli környezetben halad egykori vasútvonalak nyomvonalán, amelyen a kényelmes bringázást kedvelők egészen Csehországig tekerhetnek. Útközben számos látnivaló mellett lehet megállni, mint pl. Raabs vára. Aki nem akar túl sokat utazni, de ennek ellenére különleges, alpesi élményekkel szeretne gazdagodni, annak a Bécsi Alpok a tökéletes választás.


 Borősz, az ötödik évszak


Kisvasúttal a Schneebergre

A klasszikus és közismert Schneeberget (2076m) újra és újra érdemes felkeresni. Már a kisvasúttal, vagyis a Schneebergbahnnal megtett út is feledhetetlen. Egy hüttéről-hüttére tett hosszabb-rövidebb túra a Rax fennsíkon minden korosztálynak javasolt. A Hohe Wand Natúrpark kilátója is népszerű kirándulási célpont, de érdemes felkeresni a játszóteret és az állatsimogatót is, amelyek a natúrpark központi bejárata mellett találhatók.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Niederösterreich Werbung


2017-08-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk