Csak lesel - Alsó.-Ausztria felfedezésének téli kampánya

Csak lesel - Alsó.-Ausztria felfedezésének téli kampánya

Csak lesel - Alsó.-Ausztria felfedezésének téli kampánya


Hogy mennyire kedveltek, attraktívak Alsó-Ausztria téli lehetőségei a magyar síelők, snowbordosok és az alsó-ausztriai telet kedvelők körében, azt az ausztriai statisztikai hivataltól való számok is mutatják: tavaly novembertől áprilisig 72.830 vendégéjszakát töltöttek ott a magyar vendégek, ez 3,3%-os növekedés az előző évi adatokhoz képest.

Ha megnézzük havi bontásban a vendégéjszakák számát, akkor ez a növekedés az erős januári és februári hónapoknak köszönhető, amikor leesett a hó a tartományban).

A közelmúltban tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy ahány osztrák tartomány, annyi féle ötlet, sportkínálat, és családi szórakozás. A rendezvényre a hazai utazási irodákon és újságírókon kívül többen érkeztek Alsó-Ausztria különböző régióiból, hogy személyesen ismertessék meg legfrissebb kínálatukat a magyar szakmai közönséggel.

Mint megtudtuk, a sípályákon túl szánkókalandok, kirándulások, havas-szános túrák nyújtanak a gyerekkel érkezőknek is izgalmas élményeket, miközben természetesen a téli sportok profi művelői is megtalálják számításukat.

A Budapesttől csupán 295 kilométerre található St. Corona am Wechsel 350 méter hosszú tányéros lifttel várja a legkisebb látogatókat. A gyermek eldorádónak is nevezett régió egy 90 méteres, fedett „varázsszőnyeg”  és téli játszótér áll a kicsik rendelkezésére. A nagyobbacskáknak szóló sí és snowboard tanfolyamok magyar nyelven is elérhetők – tudtuk meg Szigyártó Attilától, Alsó-Ausztria az alkalomra Magyarországra érkező képviselőjétől.

A Mostviertelben található újonnan nyílt JUFA Annaberg Bergerlebnis Resort közvetlenül a pálya mellett nyújt családbarát szállást. A felvonók 6 éves kor alatt ingyenesek. A sípályákon túl egy természetes szánkópálya, lovarda és havas-szános kirándulások teszik változatossá az üdülést.

A Csak lesel! szlogent használó vendéglátók kiemelt mértékben vállalják, hogy a síelésen kívül érdekes, új élményeket nyújtanak a turistáknak: éjszakai fáklyás kirándulások, séták befagyott vízesésekhez, hógolyócsaták, állatetetés, süteménysütés a közeli pékműhelyben és lovasszán várja azokat, akik éppen nem akarnak lécre pattanni.

A közeli Semmering ismerős, közeli síterep, akár egynapos kirándulásra is alkalmas a magyaroknak. Bár érdemes tovább maradni, mert amint Cornelia Lurger értékesítési  menedzsertől megtudtam, a patinás és a magyarok által kedvelt Panhans szálloda is számos kedvezményt kínál.

A Varázshegy, avagy Hirschenkögel pedig éjszakai élményeket is: este 18 óra után hat kivilágított pálya, Alsó-Ausztria leghosszabb szánkópályája, a Splitpark késő este is várja a síelőket, szánkózókat, aktív snowboardosokat és freestylereket.

Nem beszélve persze a hüttékről és a diszkókról: a ZauberBAR hajnali 4-ig garantál bárpultosaival és fellépőivel egy igazi téli bulit.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Niederösterreich-Werbung/Leo Himsl

2016-01-15« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk