Dunasziget-fesztivál a szomszédoknál

Dunasziget-fesztivál a szomszédoknál

Dunasziget-fesztivál a szomszédoknál

Fotó: Sebastian Toth

 

A legnagyobb szabadtéri rendezvényén minden évben más a cél, idén a hölgyeké a főszerep, velük kiemelten foglalkoznak. A fesztivál ingyenes, de sokan tesznek érte, Bécs városa például a fellépők gázsijához is hozzájárul.

Mindenki megtalálja a maga szórakozását, a koncertek előtt és után nagyot csobbanhatnak a családi szigeten a vízben is, olyan az egész hangulata, mint egy búcsúé, Barbara úgy fogalmaz, hogy elég sokat isznak is, bulihangulat van, a sátrakban bárki választhat a jó falatok közül.

A Duna-szigetre általánosságban leginkább a különféle pihenést biztosító helyszínek, így bárok, éttermek és éjszakai klubok vonzzák a legtöbb látogatót, de különféle sportlehetőségek mellett nagyobb területű strandok, köztük nudista fürdőhelyek is találhatók itt. A sziget 21 kilométer hosszan szeli keresztül a várost, szélessége azonban a legkeskenyebb ponton 70, a legszélesebb ponton pedig mindössze 210 méter. A sziget a Duna, és a mellékfolyójaként, illetve vele párhuzamos csatornaként emlegetett Új Duna között helyezkedik el, ami inkább egy hosszúkás tónak, semmint folyónak nevezhető.

Hogy milyen zenekarok és zenészek lépnek fel? Még nem tudják, mert nagy erővel folyik a szervezés.

 

Beethoven évforduló

Mire ezt a fesztivált is kipihenik a bécsiek, máris nyakukon a következő: Beethoven születésének 250 évfordulója van, amelynek megünneplésére Bécs gőzerővel készül, az évforduló hivatalos megnevezése a WienBeethoven2020, az események koordinálását az Auerspergstraße koordinációs irodája dr. Susanne Schicker vezetésével szervezi.

 

Fotó: Bódi Ágnes

 

Annyit már tudni, hogy a megnyitó ünnepséget 2019. december 16-án rendezik meg a Rathausban, vagyis a városházán, a záró esemény pedig szintén ott, 2020. december 16-án lesz.

Az ünnepi évben minden, a zeneszerzővel kapcsolatos intézmény részt vesz, bővebb információt folyamatosan újuló oldalukon találunk.  https://www.bthvn2020.de/en/

 

Fagylaltszezon Bécsben is

Ausztriában két különleges fagylalthétre készül az akcióban résztvevő 340 fagylaltozó. Az elsőt 2019. május 13-19. között tartják, virágokkal a főszerepben. Ebben az időszakban bodzavirággal, rózsaszirmokkal és ibolyával megbolondított régi ízek és új, virágos kreációk várják a fagylaltok szerelmeseit. A második fagylalthéten – 2019. június 17-23. között – a fagylaltozók törzsvendégei, a gyerekek állnak majd a középpontban.

 

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Nekik az édességes polcokról már jól ismert kedvencek – csoki-banán, pillecukor, egyszarvú- és kekszfagyi – hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.

Írta: Bódi Ágnes

2019-03-22« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk