Éjszaka a temetőben Bécsben

Éjszaka a temetőben Bécsben

Éjszaka a temetőben Bécsben

 Fotó: EurocommPR- Mario Lang

 

            Október végétől az érdeklődők éjszakai temetőtúrákon vehetnek részt az osztrák fővárosban. A Bécsi Központi Temetőt évente több mint 100 ezer turista keresi fel. - Miután ma már a társadalom sokkal lazábban kezeli a halált – mondta Florian Keusch a cég munkatársa, - egy utazási irodával közösen új szolgáltatást vezettek be. Különleges éjszakai temetőlátogatásokat kínálnak „Rettenetes temetőlátogatás” címmel. A bécsieknek mindig más volt a hozzáállása a halálhoz. Itt szorosan hozzátartozik az emberekhez, a városhoz, a mindennapokhoz. Nemcsak elhunyt szeretteikhez látogatnak ki, hanem sétálnak egyet, vagy itt töltik kávészünetüket. Madármegfigyelők, állatbolondok és sportolók is gyakran felkeresik a sírkerteket.

            Kapuzárás után, elemlámpák fényénél tartják október 31-től a kétórás sétát, amelynek során sok érdekességet tudhatnak meg a résztvevők a bécsi temetkezési szokásokról. Bepillantást nyerhetnek a sírásók mindennapjaiba is. Megtudhatják, hogy a bécsi Ringtheaterben 1881-ben kitört tűzvész miként járult hozzá a törvényszéki orvostan fejlődéséhez, vagy éppen azt, hogyan próbálták elkerülni az emberek, hogy véletlenül élve temessék el őket. A túra során ellátogatnak a hírességek, például Johann Strauß és Beethoven nyughelyéhez is.

            Már az első négy alkalomra elkapkodták a jegyeket, így csak decemberre, illetve a jövő évre lehet jelentkezni.

Írta: Dr. Hajós Anna

2018-10-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk