Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Élmények Karintiában, Ausztria legnagyobb szabadtéri vidámparkjában

 Karintiában, az Alpok napsütötte déli oldalán könnyedén átadhatjuk magunkat a MOZGÁS ÖRÖMÉNEK. A családok és az adrenalinvadászok egyaránt számtalan sportág közül válogathatnak. A fedett sportlétesítmények, a zöldellő erdőségek, alpesi hegyvonulatok és a kristálytiszta vizű tavak ideális feltételeket biztosítanak az aktív kikapcsolódáshoz.

   

VIZES ÖRÖMÖK

A kristálytiszta vizű tavak és hosszan kanyargó folyók hazájában ideális körülmények várják a fürdőzni, búvárkodni, vitorlázni, szörfözni, raftingolni és kenuzni vágyókat. Ausztria legdélebbi tartományában 44 ellenőrzötten ivóvíz tisztaságú tó csábít aktív kikapcsolódásra. A kék és zöld szín valamennyi árnyalatát felvonultató tavak közül kiemelkednek a legnagyobbak: a nagyvilági hangulatú Wörthi-tó, a természetes Weissensee, a családias Klopeiner See, a misztikus Millstatti-tó, a türkizkék Faaki-tó és a közkedvelt Ossiachi-tó

Egy élményekben gazdag kenutúrához az Oberdrautal kalandpark érintetlen természeti környezete a megfelelő választás: a vízitúrák központi kiindulópontjaként hozták létre Dellachban az új Dráva-kenutábort. A vendégek hozzáértő vezetők kíséretében tehetik meg az Oberdrauburg és Sachsenburg között fekvő 66 kilométernyi távot és fedezhetik fel közben a „NATURA-2000” térségét. A természet ősereje és a megnyugtató csend méterről méterre lenyűgözi a résztvevőket.

Tapasztalt vezetők kísérik a vendégeket a Möll folyón történő raftingozás közben is. A kínálatban a könnyed családi túra ugyanúgy szerepel, mint az igazi vadvízi élménykaland. A vizes örömök után kiadós uzsonna várja a résztvevőket a „Kanadaházban”.

Az akár 20 méteres víz alatti látótávolságnak köszönhetően Karintiában a Weissensee a búvárok egyik legkedveltebb célpontja. A kínálat a bevezető oktatástól a speciális kurzusokon át egészen tutajjal tett búvártúráig terjed.

 

    

TÚRAKEDV

Az Adriai-tenger közelsége, az átlagon felüli napsütéses órák száma, valamint a bámulatos, változatos tájegységek teszik Karintiát az Alpok–Adria régió kiemelt túraparadicsomává. 93 hegycsúcs magasodik 3000 méter fölé, köztük Ausztria legmagasabb hegye, a 3798 méter magas Großglockner. Emellett felfedezésre várnak még a középhegységek szelídebb lankái és a sík folyóvölgyek, medencék magával ragadó világa is. Természetesen a megfelelő kulináris kínálat sem hiányozhat a programból: olyan tematikus útvonalak könnyítik meg a hegyre kapaszkodást, mint a Wörthi-tónál található „Gyümölcsbor túraút” vagy a Lavantalban vezető „Kultúr-, forrásvíz és gyümölcsbor túraút”. A Nockberge Nemzeti Parkban egy csaknem feledésbe merült gyógynövény, a havasi macskagyökér éli napjainkban ismét reneszánszát. St. Oswald környékének túraútvonalain a gyógynövény jellegzetes illata kíséri a kirándulókat. A túrázást követően pedig kényeztető gyógynövényes lábfürdő segít a fáradt végtagok felfrissítésében.

A kitartóbbak akár egy távtúrára is vállalkozhatnak. Különösen kedvelt célpont a látványos Hohe Tauern Nemzeti Park, Ausztria első nemzeti parkja, ahol 350 alpesi gazdaság és összesen 91 000 hektár alpesi legelő található. A Tauern magaslati útvonal az Alpok fő vonulata mentén vezet a háromezres hegycsúcsok varázslatos világába. A Kreuzeck magaslati túraútvonalon a hegyek magánya és nyugalma segít a kikapcsolódásban. A Karni magaslati úton, amely 8–11 szakaszon és összesen 155 kilométer hosszan vezet a Karintiai és Olaszország között húzódó határ mentén, egy kis szerencsével jó állapotban fennmaradt fosszíliákat is találhatunk.

   

MÁSZÓKEDV

Akinek nincs tériszonya, annak élményteli kikapcsolódást ígér a Nassfelden található Tressdorfer Alm kötélparkja, via ferrata útvonala és izgalmas sziklamászási lehetőségei. A flying-fox pályán Tarzanhoz hasonlóan „szállhatunk” fáról-fára. A vendégeknek tapasztalt, szakképzett oktatók segítenek, a gyermekeket pedig külön pálya várja.

Az Oberdrautal kalandparkban is számos lehetőség kínálkozik a mászásra: a Greifenburgban található kötélparkban szakértő felügyelet mellett tanulhatnak és gyakorolhatnak a bátor vállalkozók. Ezt követően az irscheni Kofl mászófalon tehetik próbára frissen szerzett tudásukat vagy a Pirkner-szurdokban, ahol egy „C” nehézségi fokú sziklaösvény és a robajló hegyi patak felett átívelő függőhidak várják a kirándulókat.

A több mint 300 útvonalnak, a csaknem 400 kötélhossznak és az akár 60 méter magas egyenes sziklafalaknak köszönhetően a Karawanken hegységben található Kanzianiberg Karintia legjobb sziklamászó terepei közé tartozik. A megfelelő biztonságról a sziklába fúrt 10 mm-es kampók gondoskodnak. A „Hochhinauf” erdei kötélparkban összesen 6 pálya és 60 gyakorlat áll a vendégek rendelkezésére. A magasan a Faaki-tó felett található kötélparkból varázslatos kilátás nyílik Karintia ötödik legnagyobb tavára. A kezdők pályája 2 méteres, a legnehezebb pálya 20 méteres magasságban vezet. Az átélt élmények egészen biztosan növelik a bizalmat a családtagok között. Nagyszerű családi programnak számít a Karintia Natúrarénában található, több mint 300 méter mély Mauthner-szurdok. Akárcsak a Millstatti-tó partján fekvő Döbriachban található „Jungfernsprung” és a „Breitwand” kötélparkok.

    

KERÉKPÁROS ÖRÖMÖK

A Klopeiner See/Südkärnten turisztikai régió 1246 kilométernyi kerékpárúttal várja az üdülővendégeket. Azoknak a kerékpárosoknak, akik nem félnek a sötétben, rossz idő esetére is kínál programot a régió: a vendégek 8 kilométer hosszan tekerhetnek – teljes sötétségben, csupán egy bányászlámpával felszerelkezve – egy bányajáraton át, amelyben 30 méter magas csarnokok is találhatóak. Igény esetén egy kis föld alatti grillezés is beiktatható a programba. Karintia legnagyobb folyója, a Dráva mentén 366 kilométer hosszan kerekezhetnek az üdülővendégek. A dél-tiroli Toblachból egészen a szlovén Maribor városáig vezet ez a klasszikusnak számító kerékpárút, amelynek teljesítéséhez az erőnléttől függően négy–hét napra van szükség. Szükség esetén kerékpárszervizt és transzferszolgáltatást is igénybe vehetnek a vendégek. A kulináris kényeztetésről az útvonal mentén található, külön jelzéssel megkülönböztetett fogadósok gondoskodnak. Bad Kleinkirrcheimban az elektromos biciklik állnak a kínálat középpontjában. A rövid magyarázatot követően jöhet a vezetett hegyikerékpáros túra, mégpedig elektromos biciklikkel, amelyekből 21 szálláshelyen összesen 50 áll rendelkezésre. Az 1100 kilométer hosszú hegyikerékpáros útvonalhálózat minden igényt kielégít: a „Nock-Biking” alkalmával a vendégek kényelmesen, kabinos felvonóval juthatnak fel a hegyre és összesen 43 jelzett kerékpárút közül válogathatnak. A könnyedebb élményekre vágyók választhatják a Millstatti-tó körül vezető, családbarát kerékpárutat.

   

LOVAS ÖRÖMÖK

Ausztria legdélibb tartományában összesen 1500 kilométernyi lovaglóösvény található. Kilenc speciális lovardában szerveznek lovas táborokat a gyermekeknek és kínálnak lovas foglalkozásokat terápiás céllal.

A Hohe-Tauern Nemzeti Park régió varázslatos természeti környezetében az üdülővendégek rég elfeledett csempészösvényeken lovagolhatnak egyik alpesi kunyhóról a másikra. Egy képzett lovas túravezető mindig elkíséri a csoportot.

 

BUNGEE JUMPING

A Karintiába látogató üdülővendégek számtalan módon elrugaszkodhatnak a hétköznapoktól. A tartomány bungee jumping kínálata ugyanis nem ismer határokat. A Jauntalban fekvő Rudenben található Európa legmagasabb vasúti hídja és Ausztria első Bungee Jumping központja, ahol választhatunk ugrást vízbe merüléssel vagy anélkül, tandemugrást, éjszakai ugrást, „Hot Rocky” ugrást vagy „Jungle Swinget” is. Az adrenalinvadászok egy másik kedvelt találkozóhelye a Maltatalban található, 160 méter magas Kölnbrein-gát. Európa legnagyobb kilengését garantálja az Alpok legnagyobb hintája, a „Mega Dive”. A hinta 100 km/h-ás sebességgel száguld a lesachtali erdők fakoronája felett.

 

KUTATÓKEDV

A Dellach/Gailban található Karni-Alpok Geopark látogatói játékos módon fedezhetik fel a föld történetét. Kiállított ősmaradványok és kőzetek, interaktív animációk és videofilmek teszik még izgalmasabbá a parkban tett látogatást. A program ideális választás családoknak 6 és 12 év közötti gyermekekkel.

   

KALANDKEDV

A Lieser-Maltatalban fekvő Trebesingben található Európa első „Babafaluja”, ahol babakocsival is könnyedén megtehető túraösvény várja a kis felfedezőket a Donner-szurdokban. A Trebesingben található „Manólaktól” transzferjárat viszi a családokat a „Meseösvény” elejéhez. A tematikus túraútvonal mentén látható sárkányok és boszorkányok mellett az Alpok leghosszabb, 175 méteres függőhídja gondoskodik a feledhetetlen élményekről. A Katschberget az idei nyártól átkeresztelték „Schatzbergre”, vagyis kincshegyre. Az ide látogató vendégek ugyanis GPS koordináták segítségével kutathatnak a különböző kincsek után. Az Aineck völgyállomástól induló kaland feledhetetlen élményeket ígér a család minden tagjának.

A Rosentalban található Tscheppa-szurdokban a kirándulók a ritka virágok mellett megcsodálhatják a 26 méter magas Tschauko-vízesés bámulatba ejtő erejét is. A szurdokon biztonságos ösvény vezet át, bizonyos pontokon stégek és hidak segítenek az előrejutásban. A mezítlábas túraösvény során a legkülönbözőbb borítású talajon sétálhatunk.

Az Ossiacher See-nél található Landskron vára különleges majomparknak ad otthont: a vendégek 131 japán makákóval ismerkedhetnek meg a tágas territóriumban. Testközelből figyelhetik meg viselkedésmódjukat, gondoskodó magatartásukat és a köztük uralkodó szigorú rangsort.

 

További információk 

www.kaernten.com című honlapon, vagy az alábbi sajtó kapcsolaton keresztül találhatóak.

 

 Kärnten Werbung GmbH

 Casinoplatz 1, A-9220 Velden

Tel.: 0043(0)4274-52100-34, Fax: 0043(0)4274-52100-60


Fotó: Kärnten Werbung GmbH

Vissza » Ausztria

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk