Felújítva megnyílt a bécsi Néprajzi Múzeum - Világmúzeum néven

Felújítva megnyílt a bécsi Néprajzi Múzeum - Világmúzeum néven

Felújítva megnyílt a bécsi Néprajzi Múzeum - Világmúzeum néven

 

            Három évig tartó átépítés után október 25-én újra nyitotta a kapuit a régi Néprajzi Múzeum, új néven, Világmúzeumként. A tizennégy megújult teremben 2500 négyzetméteren kultúrákat és történelmet átívelő tárlat mutatja be Ausztria és a világ más kultúráinak összekapcsolódását. Az állandó kiállításon 3127 műtárgy és rengeteg fotográfia kalauzolja el az érdeklődőt a távoli népek világába. Híres régiségek csodálhatók meg, olyanok, mint a penacho, egy tollból készült ómexikói indián fejdísz, vagy a Johann Natterer brazil expedíciója során talált tárgyak. További 1400 négyzetméteren az osztrák népművészet szerepel időszakos kiállításon.  Az október 25.-i megnyitón a múzeum előtti szabadtéri színpadon mongol, ausztrál, bosnyák, indiai, mexikói, svájci és osztrákprodukciókat láthatott a közönség, és aznap éjjel, valamint másnap ingyenesen lehetett a kiállítást látogatni.

            Az átalakítási munkálatok 21,9 millió euróba kerültek, amelyek nagy részét az osztrák állam fizette. Ebből 2 millió eurót az osztrák Szépművészeti Múzeum Szövetség saját forrásból finanszírozott.


Weltmuseum Wien

Heldenplatz

1010 Bécs

www.weltmuseum.at  

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: KHM-Museumsverband

2017-10-27« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk