Ingyenes koronavírus-teszt a Horvátországból hazatért bécsieknek

Ingyenes koronavírus-teszt a Horvátországból hazatért bécsieknek

Ingyenes koronavírus-teszt a Horvátországból hazatért bécsieknek

Fotó: Tesztelés © PID/Houdek

 

Szerző: Sági Eszter

 

Bécs Városa augusztus 21-ig ingyenes koronavírus-tesztet biztosít mindazoknak, akik augusztus 7 és 16 között tértek vissza Horvátországból. A tesztelést a tünetmentes utazók is igénybe vehetik, személyesen, vagy a kijelölt autós tesztelőállomásokon.

 

Huszonnégy órán belül lehetőségük van ingyenes koronavírus-tesztet csináltatni azoknak a bécsieknek, akik augusztus 7 és 16 között érkeztek vissza Horvátországból. A vírustesztet mindenki igénybe  veheti, függetlenül attól, vannak-e tünetei. Minden hazaérkező bejelentheti igényét a tesztre a 1450-es telefonszámon, ezután egy tesztelő csapat száll ki az otthonához, ahol elvégzik a vizsgálatot. A tünetmentes bécsiek  számára további lehetőséget kínál az Ernst-Happel Stadionnál található áthajtásos, ún. "drive-in" autós tesztelőállomás, illetve a koronavírus-teszt ugyanitt gyalogosan is igénybevehető. A minden nap reggel 6 és este 9 között nyitva tartó állomáson naponta 500 teszt elvégzése lehetéges. A regisztráció helyben történik, csupán egy igazolvány szükséges hozzá. Újdonság, hogy az Ernst-Happel Stadionnál használják először a bécsi fejlesztésű, úgynevezett "gargalizáló" tesztet. Ekkor egy speciális folyadékkal kell gargalizálni, majd ezt a folyadékot egy kémcsőbe visszatölteni, ezt vizsgálják meg később a laboratóriumban. Ez a módszer ősszel az iskolákban és óvodákban is használatos lesz. A tesztelést a Munkavállalók Szamaritánus Szövetsége végzi, az ehhez szükséges konténereket a Tűzoltóság építette fel, a szervezési munkákat pedig a Bécsi Mentők munkacsoportja látja el.

 

2020-08-17« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk