Karintia az Alpok legnagyobb napozóterasza

Karintia az Alpok legnagyobb napozóterasza

Karintia az Alpok legnagyobb napozóterasza

   Napos lesiklópályák a Goldecken


A tavi szaunák és a Millstatti-tó vagy a Wörthi-tó fürdőházainak üvegfelülete mögött különösen intenzíven érezhetők a melengető téli napsugarak. Ragyogó kilátás nyílik a tóra, a távoli hósipkás hegyekre, s télen különleges élmény úgy zárni a napot, hogy a sípályákról az oázisba érkezünk. A szabadban, fürdőruhában élvezheti a téli napsütést, aki ellátogat a villachi melegvízű fürdőbe vagy Bad Kleinkirchheimben a St. Kathrein termálfürdőbe, illetve a római fürdőbe.


Karintia az Alpok legnagyobb napozóterasza   Karácsonyi hangulat a Millstatti-tavon


Advent idején érdemes arról is szólni, hogy bár már nálunk is divatba jöttek a karácsonyi vásárok, a német nyelvterületen évszázados múltra visszatekintő Christkindlmarkt mégis más: a bensőséges hangulatú piacokon tömegcikkek helyett ma is főként kézművesek és iparművészek portékáiból lehet ajándékot választani. A tartományi főváros, Klagenfurt főterén, a millstatti kolostor lábánál gesztenye és forralt bor illata száll, a hangulatról az énekesek, muzsikusok gondoskodnak. Nemcsak közismert karácsonyi dallamok, hanem jellegzetes, édes-bús karintiai népdalok is felcsendülnek. S ez így van Karintia-szerte más alkalmakkor is. Hisz azt mondják: ha három tartománybeli valahol összetalálkozik, rögtön kórus alakul.
A Dráva-parti Spittalban is hasonló élmények várják a látogatót. A tartomány második legnagyobb városában a híres Porcia-kastély parkja ad otthont a karácsonyi vásárnak.


Karintia az Alpok legnagyobb napozóterasza  Az első karintiai fürdőház grandiózus üvegpalotája télen is vonzó


Centrális fekvése miatt kitüntetett hely a régióban a Millsatti-tó vidéke, hisz aki itt megszállva tervezi sítúráját, 30 kilométeres körzetben 33 lesiklópálya közül választhat. A tóparton mindig zajlik az élet: egy kis „mesterséges szigeten” betlehemi jászol áll, s a parthoz rögzített tutajon melegítőkályhák mellett, kuckós fotelekbe kuporodva lehet puncsot vagy forralt bort kortyolgatni – s közben gyönyörködni Millstatt hósipkás házainak és kolostortemplomának idilljében.


Karintia az Alpok legnagyobb napozóterasza   Betlehemi jelenet ember nagyságú figurákkal Radentheimban


Szintén minden generáció számára tartogat kincseket a régió egykori bányásztelepülése, Radenthein. Az embernagyságú figurákat ábrázoló betlehemi jelenet önmagában is turistacsalogató látványosság, s méginkább az a gránátbánya, illetve a Granatium nevű ásványkiállítás. (A téli nyitvatartásról érdemes külön tájékozódni! http://www.granatium.at ) Itt megcsodálhatjuk Ausztria legértékesebb, gránátkövekkel ékesített karácsonyfáját. A látogató maga is próbálkozhat kincskereséssel: aki kitartó és szerencsés, a gránátszemeket rejtő falat kis kalapáccsal óvatosan kocogtatva rátalálhat a drágakőre, amelyből karácsonyra még el is készülhet az ajándékba szánt ékszer.

Írta: Dombrovszky Ádám

Fotók és további információk: www.kaernten.at és www.millstaettersee.com

 

 Pénzkímélő információk magyar síkedvelőknek

 

Hermagor – Nassfeld

Nassfeld Ski surprise – A gyermekeket 10 éves korig meghívjuk! – 2017. december 7.-23./2018. január 6.-20./ március 17. – április. 8.

Nassfeld 4=3 2017. december 10.–21./2018. január 07.–18./március 18. – április 5.

www.nassfeld.at

 

Weissensee

A síelés bene van az árban 2018. január 6. – 20.

Foglalja le üdülését a 40 partnerszállás egyikénél és induljon az

élménybérlettel/vendégkártyával a hegyre.

www.weissensee.com

 

Weissbriach

„Ski for free – síelés ingyen“ Weissbriachban

A „Ski for free – síelés ingyen“ szálláshelyeken a vendégek a 2017/2018-as idényben már egy vendégéjszakától ingyen kapják a síbérletet Weissbriachba – egyhetes foglalásnál 5 napos síelést kapnak Weissbriachban és 1 napot Nassfeldben.

www.skifahren-gratis.at

 

Kötschach Mauthen:

„Schneeflocke - hópehely “ akció a 2017/2018-as téli idényben

Valamennyi gyermek 9,99 éves korig ingyenesen síelhet Kötschach-Mauthenben a „Schneeflocke – hópehely” felvonójeggyel.

A 10 és 14,99 év közötti gyermekek jelentősen kedvezményes áron síelhetnek.

Ingyen utazhatnak a gyermekek a Goldeck sporthegyen. 2018. január hetedikétől a szezon végéig a családjukkal a Millstätter See környékén megszálló családok gyermekei 14 éves korig ingyen síelhetnek a Goldeck sporthegyen. Az egyetlen feltétel, hogy a szülők vegyenek síbérletet.

Rendhagyó téli ajánlatok

4=3, 5=4, 7=6 2018. január 2 – 26. és március 5 – 23. között

www.sportberg-goldeck.com

 

Bad Kleinkirchheim/St. Oswald

„Gyerekek napi 1 euróért síelhetnek – szülőbarát takarékoskodás” – egy hatnapos síbérlet megvásárlásával a gyermekek 12 éves korig napi 1 euróért síelhetnek, ha legalább az egyik szülő hat napos síbérletet vásárol. Érvényes: 2018. január 6. – március 9. között

Ski wellness hetek – 2018. január 6 – február 2 és 2018. február 24. – március 9. között legalább 3 napos síbérlettel 1x 4 órás Römerbadtherme fürdőbelépő, 4 napos síbérlettel 2x fürdőbelépő, 6 napos síbérlettel 3x fürdőbelépő.

Síelő és fürdőhetek – 2018. március 10. – április 2. – ingyen síbérlet, 50% kedvezmény a Römerbadtherme belépőre

Választható a síbérlet a Bad Kleinkirchheim sívidékre és a Römerbadtherme fürdőre – egy legalább 2 napos síbérlettel a vendég maga dönt, hogy síel vagy fürdőzik.

www.badkleinkirchheim.com

 

Grossglockner Heiligenblut

Családi kedvezmény a Schneemann kártyára a 2017/2018-as idényben. Amennyiben a szülők egy bérletet vásárolnak, akkor a „Schneemannkarte – hóember-kártya” egyidejű megvételével a gyermekek 10 éves korig (még a 2008-ban születettekis) csupán napi 3 euróért síelhetnek.

www.heiligenblut.at

 

Klippitztörl

Számos szálláshelyen a szobaár tartalmazza a síbérletet is. 2017. december 3.- 22. és 2018. március 3. – 22. között érvényes.

www.klippitz.at

 

Dreiländereck – három ország határán

Az egynapos/többnapos/idényre szóló síbérlettel 20% kedvezmény a „FUN & SPA“ 17 óra utáni esti belépésre a KärntenTherme fürdőbe

www.3laendereck.at

 

Gerlitzen

Az egynapos/többnapos/idényre szóló síbérlettel 20% kedvezmény a „FUN & SPA“ 17   óra utáni esti belépésre a KärntenTherme fürdőbe

www.gerlitzen.com

 

Innerkrems

Családi hetek januárban, hölgynapok, sí- és wellness napok

www.innerkrems.at

 

Információk magyarul:

www.karintia.com

 

2017-12-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk