Karintia az életöröm helye

Karintia az életöröm helye

Karintia az életöröm helye

 

 

            A 2018/19-es téli szezon kezdete előtt sajtótájékoztatón ismertette az osztrák tartomány aktuális kínálatát Elke Maidic, a Kärnten Werbung sajtófelelőse. Az Österreich Werbung szervezésében sorra kerülő eseményen részt vett Wolfgang Wernitznig sportedző, aki a helyi sportolási lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

            Ausztria Karintia legdélibb része, Olaszországgal, Jugoszláviával határos. Az Alpok déli oldalán terül el, megközelíteni többnyire hágókon keresztül lehet. Mint Elke Maidic elmondta, kiválóan alkalmas családi üdülésre, soha nincs nagy hideg, viszont sokféle sportolási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a hegyek, a tavak és a városok egyaránt. A többségében ivóvíz tisztaságú tavak nyaranta 24 fokos vizűek, télen pedig befagyva természetes korcsolyapályák. Több ezer holland érkezik ide telente, hogy a gyorskorcsolyázásnak hódoljon. A síelésre is számtalan lehetőséget biztosítanak. A Karintia kártya több mint száz látványosság széles választékát teszi elérhetővé. A tartomány több városa rendez adventi vásárt már november közepétől.

            A különleges szépségű Weissensee maga és a környéke többféle hobbisport lehetőségét kínálja, sportiskolában is el lehet sajátítani a szükséges tudnivalókat – ismertette Wolfgang Wernitznig, bemutatva az ilyenkor szükséges meleg ruházat darabjait, köztük az akár bérelhető felszereléseket, mint például a vándor hótaposót. Már olyan sífutócipő is van, amelyre korcsolya kapcsolható. A gyerekeknek kötelező a kobak, jó, ha van napszemüveg, és így akár 10-11 órát el lehet tölteni a tó körül. Akinek szüksége van rá, tanfolyamokon sajátíthatja el a szükséges tudnivalókat. Mindezt megfizethető áron.

            Elke Maidic a Weissensee környezetének konyhaművészetét ismertetve, felhívta a figyelmet arra, hogy a tó halparadicsom, az éttermek konyhái a környékből származó alapanyagokat használják fel ételeik készítéséhez. A helyi különlegességekből a sajtótájékoztató résztvevői is kóstolhattak, így a hagymás, parajos falatkákat, a hideg pisztrángot, a burgonyalevest, a bőrös malackarajt kolbászos káposztával, az almás rétest, és természetesen a császármorzsát.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-10-23« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk