Kerékpáros felfedező utakon Ausztriában

Kerékpáros felfedező utakon Ausztriában

Kerékpáros felfedező utakon Ausztriában

Olykor zubogó folyók és pazar virágzó mezők, olykor hagyományos bájjal kecsegtető történelmi belvárosok: az osztrák kerékpártúrákon saját tempónkban fedezhetjük fel a természetet és a kultúrát. Miközben komótosan tapossa a lábunk a pedálokat és a vérkeringésünk is szépen lassan lendületbe jön, a lenyűgöző tájban és a múltidéző eredeti építészetben gyönyörködhetünk. Útközben pedig szívélyes vendéglátók várnak ránk, akik a környékből származó termékekből finomságokat készítenek.

Az alábbiakban részletes információkkal szolgálunk ausztriai kerékpáros utakról.A túraútvonal változatos tájakat szel keresztül a magashegyektől a dombvidékig, és ennek során mindig a lankás völgyek felé kerekezünk. A Mura menti kerékpárút a Hohe Tauern Nemzeti Parkból indul és Graz városán keresztül az osztrák-szlovén-magyar hármas határ ártéri vidékéig kíséri a Mura folyót. Az útvonalon történelmi városok sorakoznak. Judenburg, Leoben vagy Bruck an der Mur esetében összeforr a táj és a kultúra élménye. Itt megcsodálhatjuk a városok történelmét elmesélő építészetet. A Mura menti kerékpárút közvetlenül Judenburg városközpontjába vezet, ahol egykoron Ausztria első aranypénzét verték.

Leobenben a látogatók többek között Ausztria legrégebbi folyamatosan működő színházának előadását élvezhetik a Stadttheaterben, vagy a Gösser sörfőző múzeumban egy pohár sörrel frissíthetik fel magukat.

A kerékpárút öt szakaszban teljesíthető, ezek egy-hat órányi időt vesznek igénybe.

Steirische Tourismus GmbH
Honlap: www.steiermark.com/de/murradweg

 


Kultur-túra

A Klagenfurt és Dürnstein közötti, 65 kilométer hosszú közép-karintiai kulturális kerékpárúton hatalmas várromokkal és festői templomokkal találkoznak a látogatók.

A túra Klagenfurtban, Karintia tartományi fővárosában veszi kezdetét. A kerékpárút észak felé Maria Saal zarándoklati temploma mentén a „hercegszék” ormáig vezet, ahol a középkorban a tartományi hercegek ünnepélyes beiktatása zajlott. Néhány kilométerrel távolabb érik el a kerékpárosok a Magdalensberg hegyét, ahol a kiterjedt régészeti parkban egy korábbi norikumi település maradványait lehet megtekinteni. A Kultur.Rad.Weg kerékpáros túra Karintia korábbi fővárosába, St. Veitbe vezet tovább.

Egy keleti kitérővel eljuthatunk az ezeréves korábbi bencés kolostorhoz St. Georgen am Längseeben, és megtekinthetjük a lélegzetelállító, egy magas sziklán büszkén trónoló Hochosterwitz várát, amelyet 14 várkapuja miatt Európa legszebb várai közé sorolnak. Althofen mellett haladunk tovább ősi váráról híres Friesach városába, majd a stájer határ előtt, a szintén ezeréves Dürnstein várrománál ér véget a kijelölt túraútvonal.

Tourismusregion Mittelkärnten
Honlap: www.mittelkaernten-ebiken.at

Különleges ízek az út mentén

A Salzburger Land vidékén, a Tennengau kulináris élvezetekkel tűzdelt kerékpártúrái nem csupán a teste és a szellemet frissítik, hanem felkeltik az étvágyat is.

A régió kulináris kerékpártúráin a tennengaui hegyi sajt áll a középpontban: a sajtcsemegéket a sajtüzemekben és az idilli hegyilegelőkön lehet kóstolni. Választhatunk sajttúrát és hegyi legelő kirándulást: a sajttúra 21,5 kilométeres, Kuchlből indul és Golling, majd Bad Vigaun érintésével tér vissza a kiindulási pontra. A komótosan bejárható útvonal fénypontjai közé tartozik a Fürstenhof tanyasi bio-sajtüzem és néhány CsemegeFogadó, ahol az ízes hegyi sajtokból olyan helyi specialitásokat készítenek, mint a sajtos nokedli.

Aki a teheneket is meg akarja ismerni a hegyi legelőkön, annak kicsit jobban bele kell taposnia a pedálokba. A Salzburgi Hegyilegelő-túrán a látogatók három nap alatt 147 kilométert tesznek meg kerékpáron és 4170 méternyi szintkülönbséget küzdenek le. A sportos fáradozás jutalma a környező hegyek lenyűgöző panorámája és a csemegézésre hívogató hegyi hütték sokasága.

Tennengau Vendégszolgálata
Web: www.tennengau.com


Forrás, fotók: Ausztriainfó sajtóanyag2017-06-12« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk