Nyári programok Bécsben

Nyári programok Bécsben

Nyári programok Bécsben

 

            Azok számára is tartogat örömöket a nyár Bécsben, akik kicsit unják már a múzeumokat. Szabadtéri filmvetítések várják a Rathausplatzon a legkedveltebb nyári kulturális fesztivál, a Wiener Film Festival iránt érdeklődőket.  A bécsi városháza előtt felállított 300 négyzetméteres kivetítőn szeptember 3-ig híres operákat, operetteket, hangversenyeket, balettelőadásokat, kortárs táncprodukciókat, pop-, és jazzkoncerteket láthat és hallhat a közönség. A neves szereplők között ott van Anna Netrebko, Placido Domingo, Zubin Mehta, a Bécsi Filharmonikusok, Leonard Cohen és a Rolling Stones is.

            Júliusban és augusztusban csütörtökönként egyórás zongorakoncerttel színesíti programját a Mozarthaus Vienna. Elsősorban az itt, Mozart egykori otthonában született műveket mutatnak be. A 16 órakor kezdődő előadásokra külön programként, vagy a múzeumlátogatás befejezéseként is el lehet látogatni. (www.mozarthausvienna.at)

            Július 27-30 között ingyenes popfesztivál lesz a Karlsplatzon és környékén; a reggae-től a tiroli dialektuson és rapen át a világzenei folklórig széles választék várja az érdeklődőt. (www.popfest.at)


Nyári programok Bécsben


            A Múzeum negyedben őszig koncertekkel, mini hajók versenyével, golfpályaként is működő szoborparkkal, kortárs tánc-, és irodalmi fesztivállal, szabadtéri filmvetítésekkel és kombinált tárlatvezetésekkel töltik meg a nyarat.

            Hundertwasser leghíresebb bécsi építészeti alkotásai mellett – a spittelaui szemétégető, a Hundertwasserhaus, a Village, vagy a Kunst Haus Wien – a művész műtermi lakását is megnézhetik azok, akik beneveznek a „Hundertwasser nyomában” elnevezésű sétára. A két és félórás program a Schwedenplatzról indul minden hónap első hétfőjén és második, valamint harmadik szombatján. A 29 eurós jeggyel a Hundertwasser múzeumba és a művész lakásába is be lehet menni, amely a múzeum tetőterében található. (www.kunsthauswien.com)


Nyári programok Bécsben


            A Vienna Ice Cream Festival középpontjában a fagylalt áll. Az Augartenben július 8-9-én a második alkalommal megrendezett fagyi fesztiválon 25 szalon mutatja be kreációit, köztük a nagy régiek és a feltörekvő újak.

            Bécs szagos oldalával ismerkedhetnek meg a kíváncsiak. Ez a városnéző séta, a „Smells Like Wien Spirit” egy nyilvános vécénél kezdődik, azután beleszagolnak az U6-os metróvonal levegőjébe, majd a fiákerlovak hagyatékába. Ezután már kellemesebb illatok következnek: az Ottakringer sörfőzde, a Manner nápolyi gyár, kávéházak, gyógyszertárak, kolbászos standok és a környező hegyek szerepelnek a négyórás sétán. Megtudhatják, miként változik a város illata az évszakokkal, és persze azt, hogy Bécs nem is olyan büdös. Mindezt német és angol nyelven, öt euróért. (www.spaceandplace.at)

            A 3Mann Tour Bécs csatornarendszerébe kíséri a látogatót. Az azonos című film apropóján a penicillincsempész Harry Lime nyomába eredve járhatják be a csoportok a földalatti világot. Októberig óránként indulnak, a részvételi díj 10 euró. (https://www.drittemanntour.at)

            Július 28 és augusztus 6 között az osztrák fővárosban kerül sor a Duna-szigeten a FIVB Strandröplabda Világbajnokságra, amelyen a világ legjobb 48 női és férfi válogatottja küzd meg az egymillió dolláros díjazású világbajnoki címért.

Írta: Hajós Anna

Fotó:

Hundertwasserhaus.jpg - Copyright: EurocommPR / Mario Lang

 

MuseumsQuartier.jpg - Copyright: MQ / Hertha Hurnaus

 

Popfest.jpg - Copyright: Simon Brugner


 

2017-07-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk