Tanuljon sellőnek Bécsben!

Tanuljon sellőnek Bécsben!

Tanuljon sellőnek Bécsben!

 

            Andersen szívszorító meséje, „A kis hableány”, minden gyerek emlékében él, aki egyszer is hallotta a bús történetet. Ám néhány éve Amerikában folytatásos tévésorozat is foglalkozott a sellők életével, és óriási népszerűséget ért el. Divatos lett a sellőúszás, sőt ma már tanfolyamokon lehet elsajátítani.

            Bécsben, az egyik legnagyobb termálfürdőben, a Therme Wien-ben sellő- workshopot tartott tavaly az Osztrák Hableányszövetség, az Austrian Mermaids. Bárki részt vehetett ezen, aki tud úszni, szeret a víz alá merülni, és 34-esnél nagyobb a lába. (Ez utóbbi érdekes kikötés…) Azóta mindenki kitanulhatja a sellőséget, elsajátíthatja a megfelelő légzéstechnikát és uszonyhasználatot, így a tenger nagykövetévé válhat.


Tanuljon sellőnek Bécsben!


            A 8-99 éves korig, nőknek és férfiaknak egyaránt szóló kurzus időtartama másfél óra, amely alatt a technikai tudnivalókon kívül a sellők történetét is megismerhetik a résztvevők, sőt hallhatnak a tengerek és óceánok állapotáról, természetes vizeink védelméről is. Az érdeklődők között vannak habfiúk is. A speciális úszásmód előnye, hogy kíméli az ízületeket, miközben alaposan átmozgatja az egész testet. A kezdő tanfolyam díja 48 euró, akinek nincs még csodálatos sellőuszonya, az 9,50 euróért kölcsönözhet. Végül pedig oklevél igazolja hableány, habfiú mivoltát a bátor próbálkozónak.

Idén a Therme Wienben az alábbi időpontokban lesznek tanfolyamok:

Június 25, vasárnap

július 23, vasárnap

szeptember 24. vasárnap

október 29., vasárnap

december 3., vasárnap

 

Az Osztrák Hableányszövetség honlapja: http://www.austrian-mermaids.at/

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Harald Slauschek

2017-06-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk