Tavasz Stájerországban

Tavasz Stájerországban

Tavasz Stájerországban


            Ausztria zöld szíve színpompás virágtengerbe öltözik, amikor beköszönt a tavasz Stájerországba. Speciális piknik-, és rendezvényajánlatok várják az ide érkezőket. Néhány közülük: a Grundlsee-n a vendégek lapos fenekű, különleges kialakítású evezős csónakkal fedezhetik fel a legnagyobb stájer tavat és környezetét. A piknikcsónakázás két személyre 120 euró. Gröbminger Land régióban egynapos oldtimer traktorozás technikai eligazítással, teli tankkal, útvonaltervvel és finomságokkal teli piknikkosárral két főnek 95 euró. A 2208 méter magas Schoberrigelre történő napfelkelte megtekintő túrázás érdekessége, hogy az alpesi komornyik meglepetés piknikkel kedveskedik a résztvevőknek a hegycsúcson. A négyórás pikniktúra a Turracher Höhén személyenként 15 euró. A Steirische Eisenwurzen Natúrparkban egy ranger, aki parkőr és túravezető egyben, és egy piknikkosárral felmálházott szamár társaságában tehetünk kényelmes túrát. A regionális finomságokat kínáló, kétórás pikniktúra 50 euróba kerül. Van szívpiknik Magas-Stájerországban, amelyen a szerelmesekről, illetve az arra vágyókról a szívkomornyik gondoskodik. A kétszemélyes piknik szív alakú pléddel, pezsgővel, regionális finomságokkal és kiszállítással 60 euró. Kétszemélyes Vespa-motor, teli tank, bio- finomságokkal teli hátizsák, jó minőségű fehérbor és pikniktakaró Dél-Stájerország ajánlata 125 euróért. Ausztria talán egyetlen uradalmi kocsisa elegáns kétfogatúval visz négyórás piknikutazásra stájer specialitásokkal teli piknikkosárral 290 eurótól foglalhatóan. Bad Waltersdorf szőlőskertjei romantikus piknikre csábítanak. Két személy részére készített piknikkosár, takaró, egy üveg bor 35 euró. Grazban a Schlossberg, a Városliget, a Mura partja ugyancsak ideális piknikező hely. A Frankowitsch ínyencüzlet finomságaival teli kétszemélyes piknikkosár és az étkészlet együtt 95 euró.

www.steiermark.com/picknick


 

Új túraútvonal Stájerországban


            Összesen 950 kilométer hosszú, hatvan szakaszból álló és valamennyi stájer régiót érintő vadonatúj túraútvonal vár a természet szerelmeseire. „A gleccsertől a borig” elnevezésű újdonság természeti és kulturális látnivalókat és kulináris élményt nyújt az ezt végigjáróknak. A kiindulópont a 2700 méter magasságban lévő Dachstein gleccsernél található. Az impozáns hegyvonulatok mellett megtekinthető a világ legnagyobb kolostori könyvtára az admonti bencés apátságban, a világörökséghez tartozó Semmering vasút, és a stájer termálvidék. Egy részen a túra két útvonalra válik, így az érdeklődésnek és az erőnlétnek megfelelően lehet folytatni, de bárhol elkezdeni és/vagy befejezni a túrázást.

www.steiermark.com/wandern

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Steiermark Tourismus

2016-05-19« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk