Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

A Svájci Közlekedési Rendszer (STS) - Fedezze fel

         

Svájc a világ egyik legváltozatosabb országa, ahova az ember üdülni mehet. Hol másutt találkozhatnak a látogatók a természet, a kultúrák, a gasztronómia és a hagyományok ilyen koncentrált keverékével?

A városok, hegyek, tavak és völgyek az Intercity, InterRegio és Regionális vasutak, romantikus hegyi vasutak és kötélvonatok, gőgös tavi gőzösök és a vidám postai buszok szorosan egységes rendszerével élményszerűen fedezhetők fel. Ennek a rendszernek a neve: Svájci Közlekedési Rendszer (Swiss Travel System – STS). Valójában az egymástól máskülönben nagyon eltérő közlekedési vállalatok szövetségéről van itt szó, ugyanakkor egy sor olyan ajánlat is kapcsolódik az STS-hez, amely hozzáférést biztosít egy átfogó tömegközlekedési hálózathoz, amely így a világ minden részéről érkező vendégek rendelkezésére áll. A Svájci Közlekedési Rendszer jegyei és bérletei a Svájcba látogatóknak összesen húszezer kilométernyi utazást tesznek lehetővé vasúton, buszon, hegyi vasúton, és függővasúton valamint hajójáratokon. A közel 300 személyszállító vállalkozás hálózatát a nemzetközi értékesítés szintjén az SBB vezetése fogja össze.

       

Az STS jegyeket és bérleteket úgy alkották meg, hogy megfeleljenek a vendégek egyéni kívánságainak. A Swiss Pass bérlet például 50 százalékos árengedményt jelent a legtöbb hegyi vasútvonalon és függővasút járaton, és ingyenes belépést biztosít több mint 400 múzeumba (www.museumspass.ch) 4, 8, 15, 22 napos vagy akár 1 hónapos időtartamra. A szolgáltatás tartalmazza a világszerte ismert panoráma útvonalakat is, mint amilyen a Glacier Express, a Bernina Express és a Wilhelm Tell Expressz, továbbá 38 svájci város tömegközlekedési járatait is. Továbbá a Swiss Pass bérlet tulajdonosai most már ingyen utazhatnak fel a Rigire (a korábbi 50 százalékos kedvezménnyel szemben).

A Swiss Flexi Pass ugyanezeket a kedvezményeket nyújtja 3, 4, 5 vagy 6 szabadon választott napra egy hónapon belül. A Saver Formula 15 százalékos kedvezményt nyújt a Swiss Pass valamint a Swiss Flexi Pass normál áraiból, amennyiben két vagy több személy együtt utazik. A 26 évnél fiatalabbak 25 százalékos kedvezményt kapnak az utazási árakból a Swiss Youth Pass segítségével. Az ingyenes családi kártya a 16 évnél fiatalabb gyerekek számára ingyenes utazást biztosít, feltéve, hogy legalább egy szülő kíséri őket.

       

További „csemegék”: társkedvezmény programunk. A Swiss Travel System jegy vagy bérlet birtokosai számos egyéb árengedményt vehetnek igénybe, pl. hét svájci városban városnéző körutakon vagy számos svájci szállodában a szobaárak tekintetében. A RailAway, a svájci vasutak kényelmi specialistája, akár 30 százalékos kedvezményt is nyújt vonatkirándulásokat és extra szolgáltatásokat tartalmazó, csábító ajánlatcsomagjai árából.

       

 A Swiss Travel System jegyei és bérletei a világ értékesítési pontjainak sűrű halózatán keresztül megvehetök, ugyanúgy mint Svájc nagyobb vasútállomásain. Az STS rendszer ajánlatairól részletesen tájékozódhat és az értékesítési pontok listáját megtalálhatja a www.swisstravelsystem.com  honlapon.

Fotó: Swiss Travel System AG

Érdeklődni lehet magyar nyelven!

Vissza » Főoldal

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk