Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Bakancslista az újdonságok kedvelőinek

 

 

Eger Térsége minden évben kiváló célpont minden korosztálynak. Szeretettel nyújtjuk át tavaszi csokorként a 2019-es év újdonságait! Tessék csak tervezni velünk!

 

Kemenceavató Húsvétoló – Bélapátfalva, Gesztenyés Kiállítóház

  1. április 22.

A majdnem 800 éves Ciszterci Apátság is Bélapátfalván található, ahova mindig megéri egy kirándulást tenni. Új hagyományt kívánnak teremteni húsvétkor a település központjában, a Gesztenyés Kiállítóházban, az új kemencében először sül kalács, lángos, melyre a programon résztvevők a vendégeik. Utána Húsvéti forgatag a kiállítóház udvarán: hagyományőrző locsolkodás, állatsimogató, népi együttesek, kézműves játszóház, gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

 

Sáfránykerti Piknik és II. Szalóki Borséta – Egerszalók, Sáfránykert

  1. május 4.

Egerszalók a Sódombjáról híres, de emellett a Barlanglakásokat is egyre többen ismerik. A fürdőzés előtt vagy után, akár helyette ezen a napon piknikezz velünk! Plédet adunk, a piknik csomagot összekészítjük, neked csak itt kell lenned! Jó hangulat, zene, barbecue finomságok és kemencés kalácsok.
A nap folytatódik a pincékben a II. Szalóki Borsétával. 6-7 helyi pincébe látogathatnak el a vendégek, szakszerű vezető kíséretében.

 

Kerékpártúrával a mozgásért! BOGÁCS- BÜKK amatőr kerékpáros teljesítmény túra

  1. május 18.

Tapasztalják meg a bogácsi gyógyvíz jótékony hatását, majd vegyenek részt a túrán! Vagy fordítva! J

Közös kerékpártúrára invitálunk mindenkit, aki elszántságot érez ahhoz, hogy próbára tegye önmagát, a Bükk hegység gyönyörű környezetében!

Start és cél: Bogács, Rendezvénypark

Útvonal: Bogács, Cserépfalu, Hór- völgy, Oszlai tájház, Hosszú- völgy, Völgyfő-ház, Bükkzsérc, Cserépfalu, Bogács. Táv: 35 km.

 

Rocklegendák Mezőkövesden 2. – Kavicsos-tó Szabadidőpark

  1. július 20.

Látogasson el hozzánk! A matyó örökségünkről már híresek vagyunk, de egy remek koncerthelyszínnel is rendelkezünk: Kavicsos-tó és Szabadidőpark, ahol a nagy sikerre való tekintettel 2019-ben is folytatódik a „Rocklegendák Mezőkövesden” eseménysorozat, melyen minden évben egy-egy híres külföldi rock együttes lép fel. A rendezvényen való részvétel idén is ingyenes.

 

Helyi Termelői Piac – Szilvásvárad, Szalajka-völgy

  1. augusztus 3.

A gyönyörű Fátyol-vízesésnek ad otthont a Szalajka-völgy, mely gyalogosan, kerékpárral és babakocsival is könnyen megközelíthető! Augusztus elején az ide látogatók a helyi termelőktől vásárolhatnak kézműves termékeket. Sajtok, húsok, lekvárok, kézműves ajándékok, minden, ami szemnek, s szájnak ingere itt megtalálható lesz!

 

A Szüret – Egri Bornegyed, Szépasszony-völgy

  1. szeptember 13-15.

Ha szüret, akkor bor! Legyen részese az egri szüreti szabadtéri pincefesztiváljának a város legismertebb negyedében, a Szépasszony-völgyben! A Szüret látványvilágában és gasztronómiai kínálatában is ötvözi a hagyományos elemeket a friss, fiatalos megoldásokkal. A helyi borok kóstolgatása és a különleges ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, kézműves vásár, gyermekprogramok, hagyományőrző ügyességi játszótér várják a családokat. A pincék színes és izgalmas szüreti játékokkal és szelfipontokkal, népművészeti forgataggal, hagyományos ételek kóstolójával várják az érdeklődőket.
Eger, a Te történeted! A barokk, a borok, a legendákkal teli város Önt is várja!

 

Szeretettel várjuk Eger Térségében! Bővebb információt és további programokat az Események menüben talál. www.egertersege.hu

Írta/Fotó: Eger Térsége TDM Egyesület

 

Vissza » Főoldal

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk