Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria | Turisztikai képek- ahol jártunk

Karintia: A Klopeini-i tó mellett a Strandhotel-Seeblick St. Kanzian-ban

      

Karintia 2000 ivóvíztisztaságú fürdőtavai között létezik egy “drágakő”, egy alig ismert fürdőtó, bár Európa legmelegebb fürdőtavának számít, a Klopein-i tó. Bécstől autóval csak 306 km a távolság, és az A2-n gyorsan elérhető. A csupán 1,8 km hosszú és 800 méter széles fürdőtó vize nyáron akár 28 fokos is lehet, és szeptember végéig kellemes vízhőmérsékletű, így ösztönzőleg hat egy idény végi kellemes nyaralásra.

   

St. Kanzian-ban, a Westuferstraße 38 alatt, közvetlenül a Klopein-i tó mellett található a háromcsillagos Strandhotel-Seeblick. Bécsből kb. 3,5 óra elértük a St. Kanzian-beli Strandhotel- Seeblicket, ahol a barátságos személyzet a recepciónál a legszívélyesebben fogadott minket. Úgy bántak velünk, mintha állandó vendégek lettünk volna, noha első ízben tekintettük meg St. Kanzian-ban a Strandhotel-Seeblick-et. Magától értetődő, hogy bejelentkezéskor segítőkészek voltak, és persze a csomagunkat is felvitték a szobába.

      

      

Gyorsan átöltöztünk, naná hogy fürdőruhába, mert kínzott minket a kíváncsiság, hogy igaz-e az Európa legmelegebb fürdőtaváról szóló hír. A Strandhotel-Seeblick recepciójánál megkaptuk fürdőjegyünket, amely az alig 50 méternyire fekvő fürdőbe szabad belépésre jogosított. Bizony igaz, a Klopein-i tó augusztus közepén valóban nagyon meleg volt. A víz selymesen simogatta bőrünket, és a Klopein-i tó türkiz színe teljesen elkápráztatott bennünket. Gondozott strandok, amerre csak a szem ellát, külön gyermekpancsoló, vendég-nyugágyak, napernyők, és igen, itt sokat süt a nap.

     

A St. Kanzian-beli Strandhotel-Seeblick parkra és a tóra nyíló, tiszta szobái kényelmes berendezésűek. Minden rendelkezésre áll, amit manapság egy vendégszobától el lehet várni. Műholdas TV, erkély, széf, tágas szoba fürdővel és a pihentető alvás kedvéért puha matrac az ágyakon.

      

A St. Kanzian-beli Strandhotel-Seeblick-ben a nap gazdag svédasztalos reggelivel kezdődik. Ha szép az idő - ami többnyire így van -, a reggelit a teraszon szolgálják fel. Saját sütésű zsemle, friss felvágottak, rántotta igazi karintiai szalonnával, szezonális friss gyümölcs, és természetesen “wellness-koszt”, azaz müzli, joghurt és kétszersült gondoskodnak az erőnlétről.

Esténként választék szerinti fogások vannak, amelyeket igazi ínyencfalatként jellemezhetünk. A tapasztalt konyhai személyzet finom érzékkel lát hozzá a karintiai, osztrák és nemzetközi konyhák ízletes különlegességeinek. Mindehhez adódnak az osztrák és nemzetközi borászok válogatott, nemes nedűi.

 

Ha egyszer az a lehetetlenség fordulna elő, hogy nem alkalmas az idő a fürdőzésre, akkor kárpótlásként számos lehetőségünk van kirándulni a dél-karintiai vidéken, és St. Kanzian községe is kínál rossz idő esetére programot.

Ezenkívűl a St. Kanzian-beli Strandhotel-Seeblick a Klopein-i tó Turisztikai Régióval együttműködve rendkívüli kirándulásokat kínál a dél-karintiai üdülőrégióban. A lehetőségek között találhatunk például hajótúrát a Drausee-n, Sablatingmorr-i túrát - a sarki vadonban, vagy elektromos biciklitúrát a Luschaalm-ra, a Dél-Alpok erkélyére.

       

Sportos tevékenységekben nincs hiány. St. Kanzian-ban a Strandhotel-Seeblick szívesen gondoskodik vendégei számára belépési lehetőségekről teniszmeccsekre, golfozásra, gondoskodik a kerékpárosokról, vezetett hegymászó- és gyalogtúrákról.

       

 

Összegzés: A Klopein-i tó menti St. Kanzian-beli Strandhotel-Seeblick-ben tett látogatásunk teljes sikert aratott. Nagyon örültünk annak a természetességnek és udvarisasságnak, amellyel itt a vendégekkel bánnak. Nem mindenhol ilyen magától értetődő. A St. Kanzian-i Strandhotel-Seeblick felszereltsége optimális egy fürdőzéssel egybekötött nyaralásra, a fitneszterem mindennel szolgál, ami kondíciónk emeléséhez szükséges, és aki a strandon még nem izzadt eleget, az igénybe veheti a szaunát is. Ez egy igazi családi hotel, ahol a gyerekeket örömmel fogadják. Az ár-érték viszonyt a legelőnyösebben a családokra szabták. A dél-karintiai Klopein-i tó melletti St. Kanzian-beli Strandhotel-Seeblick szálló nyaralásra ajánlatos.

  

További információt itt kaphatnak:

Strandhotel Seeblick
Westuferstraße 38
9122 St. Kanzian

Tel.: +43 4239 3752
Fax: +43 4239 375219
Email:
info@strandhotel-seeblick.at

http://www.strandhotel-seeblick.at

Hier geht´s zum Buchungsformular

 

További információ Dél-Karintiához:   Karintia: A Klopeini-tó körül - minden évszakban vonzó úticél 

Beszélgetés Dél-Karintiáról a Lánchíd Rádió "Útitárs" című műsorában:  Itt lehet meghallgatni 

      

      


Größere Kartenansicht

Vissza » Főoldal

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk