Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Utánam srácok! - A legjobb kalandparkok

Az aktív pihenést kedvelő kalandfüggőknek, és gyermeküknek élményteli kikapcsolódási lehetőséget kereső szülők figyelmébe ajánljuk kalandparkokról szóló cikkünket.

A számos izgalmas sport- és szórakozási lehetőséget kínáló kalandparkokban, és extrémparkokban a mozgás öröme mellett friss levegőn  a természetben  tölthetik el a napot.

Melyik a legjobb kalandpark?

A legtöbb ilyen létesítmény minden korosztályra gondolt, így gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják maguknak a megfelelő aktív kikapcsolódási lehetőségeket. Tematikus cikkünkben most három kalandparkot mutatunk be részletesebben. Azt pedig mindenki döntse el maga, hogy számára melyik a legjobb kalandpark. :)


Zemplén Kalandpark

Itt található hazánk leghosszabb libegője (hossza 1332m, menetideje oda-vissza 50 perc), mely a Magas-hegy csúcsán épült kilátóig szállítja a turistákat – a kilátóból szép panoráma tárul Sátoraljaújhely, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé - és az ország leghosszabb (2275 méteres) téli-nyári bob-pályája is.

Akik igazi bátorságpróbát keresnek, azok próbálják ki a kötélpályás kalandtúrapark több nehézségi fokozatú pályáit. A Zemplén Kalandpark különlegességei közé tartozik a műanyag sípálya (melyen az év bármely szakában lehet csúszni), a hófánk (Tubby), valamint a a régi sí házban kialakított Sí Múzeum, mely az ország egyetlen sí történeti múzeuma. A Zemplén Kalandpark télen-nyáron nyitva áll a vendégek előtt.

Aktuális: 2013. május 1.-én újra nyitott a görkorcsolya pálya és a görkori kölcsönző. Minden nap délután 16:00-tól este 20:00-ig várják a vendégeket.

Elérhetőség: Sátoraljaújhely, Magas-hegy
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig
 április 1. – szeptember 30.: 10.00–19.00
 hétvégén és ünnepnapokon: 9.00–19.00
Libegő induló és bob alsó állomás: N: 48,41170°, E: 21,63893°
Középső állomás, központi épület, síház N: 48,40573°, E: 21,63490°
Bővebb infó: www.zemplenkalandpark.hu


Holdfény Liget Kalandpark

Az Alpokalján, Gyöngyösfalun található Holdfény Liget Kalandpark. Kedvelt élményelemei a legkisebbeknek készült (3 éves kortól) katica és póni pályák, továbbá az iskolás és felnőtt drótkötél pályák, a 400m hosszú erdei quad akadálypálya, a 200 méter hosszúságú, mezítlábas élményösvény  18 különböző anyagból készült taposóakadállyal, és az óriáshinta,  amivel  "repülhetsz” a Holdfény Liget gyönyörű lombkoronái között, és ahonnan 6 méter magasból élvezhető a kilátás. 

A tavasz beköszöntétől az ősz végéig tart nyitva a Holdfény Liget Kalandpark vendégei számára.

Aktuális: Tavasszal nyitott a kerekesszékkel használható erdei drótkötél akadálypálya. A hazánkban egyedülálló pálya két pályaszakaszból áll: az egyik kerekesszékkel és járóbottal, a másik csak járóbottal teljesíthető akadályokkal felszerelt.

Elérhetőség: 9723 Gyöngyösfalu, Kossuth u. 1.
Nyitva tartás: tavasszal és ősszel  10.00 – 18.00 óra között, nyáron 10.00 – 19.00 óra között
GPS elérhetőség: É 47o 19' 27,496", K 16o 34' 13,186"
Bővebb infó:  http://holdfenyliget.hu


Fertő-tavi Mesepark (Märchenpark Neusiedlersee)

A Fertő-tó osztrák oldalán található Ausztria legnagyobb (12.000 négyzetméter) szabadidő- és családi parkja. A Märchenpark Neusiedlersee számtalan élménnyel várja kicsi, és nagy látogatóit. A szórakoztatócentrum vidámpark, mini állatkert és meseerdő is egyben. Kedvelt élményelemek itt a krokodil vízi pálya, a vízi világ, a hullámvasút, a mászóvár, a gokart.

Elérhetőség: Märchenparkweg 1  7062 St. Margarethen im Bgld.
Nyitva tartás: a park április 04-től október 26-ig tart nyitva. Áprilistól - szeptemberig 9.00 – 18.00 óra között, októberben 10.00 – 17.00 óra között látogatható.

A Märchenpark Neusiedlersee a bécsi autópályáról Neusiedl am See-nél lehajtva közelíthető meg a legegyszerűbben.

Bővebb infó: http://www.familypark.at

Örvendeztesse meg családját, és töltődjenek fel a legjobb kalandparkok egyikében!

Kellemes kikapcsolódást, és jó szórakozást kívánunk:
„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség

Fotók: Zemplén Kalandpark, www.familypark.at, austria.info

Kapcsolódó cikkek:

 Kerekesszékkel a Holdfény Ligetben

Aktív kikapcsolódás a Zemplén Kalandparkban

Kalandos nyár: belföldi kalandparkok

- 03. 05. 2013 -

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Főoldal

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk