Alsó-Ausztria: Sült disznótarja burgonya gombóccal

Alsó-Ausztria: Sült disznótarja burgonya gombóccal

Alsó-Ausztria: Sült disznótarja burgonya gombóccal

 

 

Sült disznótarja burgonya gombóccal és meleg káposztasalátával


Hozzávalók 4 személyre:

1 tarja (kb. 1,5 kg)

5 evőkanál disznózsír

4 gerezd fokhagyma

1 evőkanál köménymag

1 rozmaringág

3/4 l leveslé

1 evőkanál liszt


Hozzávalók a burgonya gombóchoz:

1 kg lisztes burgonya, nyersen

2 evőkanál búzagríz

220 g liszt

1 tojássárgája


Hozzávalók a káposztasalátához:

1 fej fehérkáposzta

1/16 l víz

1/8 l fehérbor

2 evőkanál erős ecet (pl. borecet)

1 hagyma

1 teáskanál köménymag

1 evőkanál kristálycukor

8 szelet angol szalonna (füstölt húsos szalonna)


Elkészítés módja:


A sütőt 220 fokra kell felmelegíteni. A húst a szétnyomott fokhagymával, köménnyel és sóval jól bedörgölni. A zsírt és a húst egy lábasba tenni, és a sütőben 45 percig 220 fokon elősütni. Utána a rozmaringágat hozzáadni, és 1 - 1,5 óráig 170 fokon készre sütni. Eközben a leves levével folyton fel kell önteni.


A burgonyát puhára kell főzni, meghámozni és a krumpliprésen átnyomni. A masszát búzagrízzel, liszttel, tojássárgájával és sóval tésztává gyúrni. A masszából gombócokat formálni, és kb. 15 percig közepesen forró vízben megfőzni.


A fehérkáposzta fejet le kell gyalulni. Vizet, ecetet, bort, a finomra vagdalt hagymát, a köménymagot, a sót a cukorral fel kell forralni. A káposztát hozzáadni, megfőzni. Az angol szalonnát apró, vékony csíkokra kell vágni, és egy picit átsütni. A szalonnát a kisült zsírjával együtt a káposztasalátára kell ráönteni.

 

Ezt az eredeti Alsó-ausztriai disznósült receptet partnerünktől, a www.landfuergeniesser.at -től kaptuk.


Ekképp elkészítve kóstolhatják meg ezt az Alsó-ausztriai ínyencséget számos helyi www.wirtshauskultur.at vendéglőkben, majd otthon, baráti társaságnak szintén el lehet készíteni, és közben be lehet számolni az ausztriai élményekről. Ha viszont még nem járt Alsó-Ausztriában, akkor talán ez a finomság "kedvet csinál" Önnek egy ausztriai látogatásra.


Jó étvágyat kíván a fínom húsételhez a www.aktivpihenes.hu - Web Magazin stábja!


Foto: Land für Genießer


2013-12-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk