Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit: Alsó-Ausztria: Wachaui sárgabarackos gombóc

Alsó-Ausztria: Wachaui sárgabarackos gombóc

Alsó-Ausztria: Wachaui sárgabarackos gombóc

Hozzávalók:

16db sárgabarack

1/4 túró, 2tk. olaj

1 tojás, 1 csipet só

kb. 1/4 kg liszt

5-6 ek. zsemlemorzsa

kb. 40 g vaj, cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze. Magozzuk ki a sárgabarackokat (de ne szedjük szét őket).

A mag helyére tegyünk 1 szem kockacukrot. A tésztát osszuk 16 részre. Lisztes kézzel borítsuk be a barackokat a tésztával, majd tegyük forró vízbe és főzzük kb. 10 percig.

Vigyázat! Ha túl forró a víz, a gombócok szétfőhetnek! 

Pirított zsemlemorzsa: olvasszuk meg a vajat, majd a zsemlemorzsát a cukorral finoman pirítsuk meg. Adjunk hozzá egy kevés Grand Marnier likőrt, és forgassuk meg benne a már elkészült gombócokat.

Szórjuk mg porcukorral, és élvezzük a mennyei ízeket!

Forrás: ausztria.info

Fotó: austria-lexikon.at

2013-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk