Alsó-Ausztria: Waldviertler-Ponty őzláb-gombával a Trinkl vendéglőből

Alsó-Ausztria: Waldviertler-Ponty őzláb-gombával a Trinkl vendéglőből

Alsó-Ausztria: Waldviertler-Ponty őzláb-gombával a Trinkl vendéglőből

 Ezt a sokat igérő ínyencséget(receptet) a Trinkl vendéglőből, Schrems/Wardviertel-ből hoztuk Önöknek.

 

 Hozzávalók 4 személyre:

 

- 800 gramm pontyfilé

- só

- egy kis étolaj

- facsart citromlé

 

  tejfölös mártás (szósz) hozzávalói

- 30 gramm tea-vaj
- fél liter marhahús-leves (lehet leveskockából is)
- 400 gramm őzlábgomba
- 30 gramm búzaliszt

- 0,5 liter tehéntej1/16 liter tejszin

- só,-bors,-majoránna

A filézett pontyszeleteket megsózom, és citromlével megcsöpögtetem. Ezután a halszeleteket lisztben megforgatom, majd a bőrös oldalával lefelé teszem bele a felforrósított olajba. Körülbelül 5 percig sütöm, amig ropogós nem lesz.


A finom őzlábgombás mártás előkészítése: A félretett őzlábgombákat elősütöm, majd a tejfölös mártásban megforgatom, és félre teszem a tálalásig.


Ez után lisztet pirítok forró vajban, azt tejjel és marhahús levessel kiegészítem,  simára keverem, majd lassú tűzön egy kicsit összefőzöm. Ezt követően, sóval, borssal és majorannával ízesítem és tejfölt is adok hozzá. A friss őzlábgombát elősütése után a tejfölös mártásba helyezem.

Végül a megsült pontyot az őzlábgombás mártással és petrezselymes burgonyával tálalom.  


Ezt az ínyencséget a Trinklvendéglőből, Schrems/Wardviertel-ből  www.landfuergeniesser.at kaptuk.


Jó étvágyat!

 
 

 

 

2013-12-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk