Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit: Ausztria - Murtal: Alpesi bio szénaleves

Ausztria - Murtal: Alpesi bio szénaleves

Ausztria - Murtal: Alpesi bio szénaleves

Ausztriában, a Nockberg Nemzeti Parkban, 2200 méter magasságban található meredek alpesi réteket  Franz Gruber kétkezi munkával aratja.  A nagyjából 100 féle alpesi fűszer, -és egyéb növénynek különböző gyógyhatása ismert. Ezeket felhasználva Gruberék többek közt egy különleges levest is készítenek.

Alpesi bio szénaleves receptje

Hozzávalók:

1 zsákocska Grubenbauer alpesi széna

100 gramm bió árpagyöngy

50 gramm zöld bio lencse

50 gramm vörös bio lencse

200 gramm bio krumpli

2 darabb közepes nagyságú bio sárgarépa

½ bio zeller

½ bio poréhagyma

½ liter leves/zöldség lé

 

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt és a lencsét megfőzzük. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk, hozzá adjuk a póré hagymát, amit egy evőkanál vajon megfuttatunk. Az árpagyöngyöt és a lencsét is hozzá adjuk, majd  az egészet felöntjük zöldséglével. Sózzuk ízlés szerint és kb. 20 percig főni hagyjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, végül Grubenbauer alpesi szénáját adjuk hozzá.

Jó étvágyat!

Ezt a receptet Franz Gruber és Anita ajánlotta nekünk.

Elérhetőségük:

www.grubenbauers-almheu.at

Fotó: Urlaubsregion Murtal

2010-11-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk