Ausztria - Murtal: Alpesi bio szénaleves
Ausztriában, a Nockberg Nemzeti Parkban, 2200 méter magasságban található meredek alpesi réteket Franz Gruber kétkezi munkával aratja. A nagyjából 100 féle alpesi fűszer, -és egyéb növénynek különböző gyógyhatása ismert. Ezeket felhasználva Gruberék többek közt egy különleges levest is készítenek.
Alpesi bio szénaleves receptje
Hozzávalók:
1 zsákocska Grubenbauer alpesi széna
100 gramm bió árpagyöngy
50 gramm zöld bio lencse
50 gramm vörös bio lencse
200 gramm bio krumpli
2 darabb közepes nagyságú bio sárgarépa
½ bio zeller
½ bio poréhagyma
½ liter leves/zöldség lé
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt és a lencsét megfőzzük. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk, hozzá adjuk a póré hagymát, amit egy evőkanál vajon megfuttatunk. Az árpagyöngyöt és a lencsét is hozzá adjuk, majd az egészet felöntjük zöldséglével. Sózzuk ízlés szerint és kb. 20 percig főni hagyjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, végül Grubenbauer alpesi szénáját adjuk hozzá.
Jó étvágyat!
Ezt a receptet Franz Gruber és Anita ajánlotta nekünk.
Elérhetőségük:
Fotó: Urlaubsregion Murtal