Berlini fánk borsodóval

Berlini fánk borsodóval

Berlini fánk borsodóval

Nem múlhat el Farsang fánk nékül. Azoknak, akik esetleg unják már a hazai szalagos fánkot, a következő Berlini fánk receptet ajánljuk figyelmébe.


Berlini fánk borsodóval

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, 1 mokkáskanál cukor, 25 dkg durvára vágott mandula, vaníliás porcukor.

Elkészítés:

A vajat kis fazékba tesszük, és egy deci hideg vizet öntünk rá. Egy csipet sóval, 1 kávéskanál cukorral ízesítve felforraljuk, majd csomómentesen belekeverjük a lisztet. A fánk tésztáját mérsékelt láng fölött folyamatosan kevergessük egészen addig, míg olyan sűrű lesz, hogy elválik az edény falától. Akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egyenként belekeverünk 3 nyers tojást. A masszából kézzel vagy habzsákból diónyi golyókat formázunk, és durvára vágott mandulában mindegyiket meghempergetjük. A mandulás fánkocskákat felforrósított olajban kisütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és borsodóval szervírozzuk.

Jó étvágyat!

Forrás: webcukraszda.hu
Fotó:
wrgmag.com

2012-02-21« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk