Berlini fánk borsodóval
Nem múlhat el Farsang fánk nékül. Azoknak, akik esetleg unják már a hazai szalagos fánkot, a következő Berlini fánk receptet ajánljuk figyelmébe.
Berlini fánk borsodóval
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, 1 mokkáskanál cukor, 25 dkg durvára vágott mandula, vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A vajat kis fazékba tesszük, és egy deci hideg vizet öntünk rá. Egy csipet sóval, 1 kávéskanál cukorral ízesítve felforraljuk, majd csomómentesen belekeverjük a lisztet. A fánk tésztáját mérsékelt láng fölött folyamatosan kevergessük egészen addig, míg olyan sűrű lesz, hogy elválik az edény falától. Akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egyenként belekeverünk 3 nyers tojást. A masszából kézzel vagy habzsákból diónyi golyókat formázunk, és durvára vágott mandulában mindegyiket meghempergetjük. A mandulás fánkocskákat felforrósított olajban kisütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és borsodóval szervírozzuk.
Jó étvágyat!
Forrás: webcukraszda.hu
Fotó: wrgmag.com