Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit - Dió Bisztró: Pulykamell Sóstóhegy módra

Dió Bisztró: Pulykamell Sóstóhegy módra

Dió Bisztró: Pulykamell Sóstóhegy módra

A következő gazdaságos, könnyen elkészíthető, és finom sajtkrémmel töltött pulykamell receptet ajánljuk olvasóink figyelmébe. A receptet a virtuális Dió Bisztró bocsátotta rendelkezésünkre.


A recept elkészítéséhez szükség van felszúrt pulykamellre. Akinek kérdéses a felszúrás: egy éles, hosszú késsel a mell szélességébe és a mélységébe egy zsebet lehet gyártani úgy, hogy kényelmesen lehessen tölteni, de ne szakadjon ki.

Pulykamell Sóstóhegy módra - sajtkrémmel töltött pulykamell

Hozzávalók:
Kb. 70dkg pulykamell

A sajtos töltelék receptje (többféle maradék sajtot felhasználva):
3 háromszög natúr Medve sajt
5dkg brinza
5dkg puha vaj
10dkg feta sajt apró darabokra tördelve
15dkg reszelt trappista
1/2 fej közepes vöröshagyma reszelve
1 gerezd ducibb foghagyma reszelve
3 szelet bacon tépkedve
3 szelet fekete erdei sonka tépkedve
bors, sok petrezselyem (nem kell só!) ízlés szerint

A 3db felszúrt, kb. 70dkg pulykamellet megsózzuk, borsozzuk kívül-belül. A sajtos töltelék hozzávalóit fakanállal jól összekeverjük. A kész tölteléket kanállal beletöltjük a zsebekbe. Ha véletlenül kiszakadna a hús töltés közben, no pánik, fogpiszkálóval vagy hústűvel meg lehet foltozni. A zsebek száját szintén fogpiszkálóval vagy hústűvel zárjuk le.

Kivajazunk egy jénait, amibe szorosan egymás mellé tesszük a töltött pulykamelleket. 5 dkg vaj és 2 duci gerezd reszelt fokhagyma keverékével jó alaposan megkenjük a pulykát, és kb. 50 perc alatt 180 fokos sütőben összesütjük a jószágot. 

Salátával, krumplipürével kitűnő.

Forrás: Dió Bisztró

2011-02-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk