Diós-mazsolás keksz

Diós-mazsolás keksz

Diós-mazsolás keksz

A következő diós-mazsolás keksz recept egyszerű, gyors, olcsó sütemény az ünnepi vendégváráshoz.

Hozzávalók (4 személyre)

    20 dkg Rama margarin
    35 dkg cukor
    2 db tojás
    1 kiskanál vaníliakivonat, vagy vanília bél (elhagyható)
    1/2 kiskanál só
    1 kiskanál szódabikarbóna, vagy sütőpor
    25 dkg liszt
    15 dkg durvára vágott dió (vagy mogyoró)
    20 dkg mazsola

Elkészítés

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával/sütőporral elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk, és előmelegített sütőben (160-180 fok) kb. 10 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Kreatívabbak a kekszek tetejére bevonóból csoki csíkokat is húzhatnak.

2012-12-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk