Diós-mazsolás keksz
A következő diós-mazsolás keksz recept egyszerű, gyors, olcsó sütemény az ünnepi vendégváráshoz.
Hozzávalók (4 személyre)
20 dkg Rama margarin
35 dkg cukor
2 db tojás
1 kiskanál vaníliakivonat, vagy vanília bél (elhagyható)
1/2 kiskanál só
1 kiskanál szódabikarbóna, vagy sütőpor
25 dkg liszt
15 dkg durvára vágott dió (vagy mogyoró)
20 dkg mazsola
Elkészítés
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával/sütőporral elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk, és előmelegített sütőben (160-180 fok) kb. 10 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Kreatívabbak a kekszek tetejére bevonóból csoki csíkokat is húzhatnak.