Gyömbéres sütőtök krémleves

Gyömbéres sütőtök krémleves

Gyömbéres sütőtök krémleves

Az alábbi finom, és gyorsan elkészíthető receptet a Gasthaus Meyer bocsátotta rendelkezésünkre, illetve olvasóinknak kipróbálásra. Jó főzőcskézést, a leves elfogyasztásához pedig jóétvágyat kívánunk.

Gyömbéres sütőtök krémleves
Hozzávalók (4 személyre):

ca. 500 g sütőtökbél (felkockázva)
1 közepes fej hagyma (felaprítva)
1 gerezd fokhagyma (felaprítva)
olvasztott vaj
1dl narancslé
ca. 6dl húsleves
1 kávéskanál curry
2-3cm hámozott gyömbér
1dl tejszín (keményre felverni)


Elkészítés

A felkockázott tököt a felaprított hagymával, és a fokhagymával vajon megpárolni, majd felönteni a húslevessel és a narancslével. Fűszerezni a curry-vel, majd lefedve kislángon hagyni egészen elfőni. Összeturmixolni.

A gyömbért citromreszelőn krémesre lereszelni, óvatosan összekeverni a tejszínhabbal.

A levest tányárba, vagy leveses csészébe merni, a gyömbéres tejszínhabot a tetejére helyezni.     

Jóétvágyat!

„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség

2012-09-11« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk