Gyömbéres sütőtök krémleves
Az alábbi finom, és gyorsan elkészíthető receptet a Gasthaus Meyer bocsátotta rendelkezésünkre, illetve olvasóinknak kipróbálásra. Jó főzőcskézést, a leves elfogyasztásához pedig jóétvágyat kívánunk.
Gyömbéres sütőtök krémleves
Hozzávalók (4 személyre):
ca. 500 g sütőtökbél (felkockázva)
1 közepes fej hagyma (felaprítva)
1 gerezd fokhagyma (felaprítva)
olvasztott vaj
1dl narancslé
ca. 6dl húsleves
1 kávéskanál curry
2-3cm hámozott gyömbér
1dl tejszín (keményre felverni)
Elkészítés
A felkockázott tököt a felaprított hagymával, és a fokhagymával vajon megpárolni, majd felönteni a húslevessel és a narancslével. Fűszerezni a curry-vel, majd lefedve kislángon hagyni egészen elfőni. Összeturmixolni.
A gyömbért citromreszelőn krémesre lereszelni, óvatosan összekeverni a tejszínhabbal.
A levest tányárba, vagy leveses csészébe merni, a gyömbéres tejszínhabot a tetejére helyezni.
Jóétvágyat!
„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség