Hagyományos bécsi puncstorta

Hagyományos bécsi puncstorta

Hagyományos bécsi puncstorta

Annak, aki már a húsvéti a desszertet tervezik, ajánljuk figyelmébe bécsi torta receptünket, ami nem egy gyorsan elkészülő, de annál finomabb sütemény.

 Hagyományos bécsi puncstorta recept

Hozzávalók
(1db 24cm-es átmérőjű tortaformához)

a piskótához:Bécsi puncstorta

6 szétválasztott tojás
csipet só, 90g cukor
1 cs. vaníliás cukor
2tk sütőpor
50 g liszt
80g étkezési keményítő

a töltelékhez és a mázhoz:

1 citrom leve
2 narancs leve
200 g porcukor
10 ek rum
300 g sárgabaracklekvár
késhegynyi kakaópor

A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját , cukrot és vaníliás cukrot habosra kikeverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt, és a sütőport össze elkeverjük, majd az egészet a krémmel és a tojás habbal is összekeverjük.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tortaformát kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát ebbe töltjük, és 45 percig sütjük. Sülés után tortarácsra borítjuk és hülni hagyjuk.

Ha kihült, a piskótát széltében kétszer felvágjuk, a középső tortalapot felkockázzuk. A piskótalapokat 3-3 evőkanál rummal meglocsoljuk, és 75-75g sárgabaracklekvárral megkenjük.

Az alsó lapot a formába helyezzük. A citrom és narancs levet , 2 ek rummal, és 75g lekvárral felfőzzük. A felkockázott piskótát hozzákeverjük, és a masszát az alsó piskótalapra kenjük. Ráhelyezzük a másik piskótalapot és 1 órát állni hagyjuk.

A maradék lekvárt felforrósítjuk, a tortát a lekvárral bevonjuk, és száradni hagyjuk.

A porcukrot 2ek rummal elkeverjük, hozzáadjuk a késhegynyi kakaóport, majd fagyasztó zacskóba (vagy bármilyen kisebb zacskóba, nyomózsákba) töltjük. A tortát fehér mázzal bevonjuk (házilag: tojásfehérje porcukorral és citromlével kemény habbá verve), majd a zacskón apró nyílást vágva, a tetejét a barna mázzal megrajzoljuk.

Egy késsel belülről kifelé vonalakat húzva díszítjük, majd a kész puncstortát 2 óra hosszat száradni hagyjuk.

Dekoratív és finom sütemény.
Próbálják ki!

 

 Grandma's kitchen

2013-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk