Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit: Karácsonyi almáspite Plótár István mesterszakácstól

Karácsonyi almáspite Plótár István mesterszakácstól

Karácsonyi almáspite Plótár István mesterszakácstól

Ha a nagy karácsonyi sürgésforgásban már nem maradt ereje és ideje süteményt is sütni a családnak, íme egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető pite Plótár István mesterszakácsunk ajánlásával!
 

 Hozzávalók: 

- 3db alma
- 1db citrom
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- sütőpor
 

Elkészítése:

A megtisztított és felszeletelt almákat, 10 dkg cukorral és 10 dkg margarinnal egy serpenyőben összekaramellizálunk. A 4 tojás sárgáját,10 dkg cukorral, a reszelt citrom héjával, a citrom levével és10 dkg margarinnal habosra keverünk, majd az 5 kanál lisztet, a kiskanál sütőport és a 4 tojás fehérje felvert habját adjuk hozzá. A kettőt lazán keverjük össze és kenjük rá a karamellizált almára.

Serpenyővel együtt  160 fokos sütőbe tesszük és 30 perc alatt készen is van a süteményünk!

Ha megsült a pite, ráteszünk egy tányért és azzal együtt megfordítjuk, fahéjas porcukorral meghintjük.

Köszönjük a receptet a Hotel Europa fit superior szálloda mesterszakácsának, Plótár Istvánnak. 


Plótár István további receptjei:

Libamell sült aszalt gyümölcsökkel

Hátszín roston vörösborban pácolt hagymával

2013-12-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk