Karintia: Reindling

Karintia: Reindling

Karintia: Reindling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És most következzék egy eredeti karintiai recept, a "Kärnten Kuchlmasta" szakácskönyvből, amely 1996-ban a Verlag Carintia gondozásában, Klagenfurtban jelent meg: Reindling

 

Hozzávalók:

 

4 dkg élesztőt,


3 dl langyos tejet és


3 tojássárgáját gőzben kelni hagyunk. Majd mindehhez hozzáadunk


1/2 kg lisztet,


7 dkg cukrot,


2 késhegyni sót,


egy kevés citromhéjat és


egy csomag vaniliáscukrot.


A masszából tésztát gyúrunk. Végül még hozzáadunk 7 dkg olvasztott margarint, még egyszer átgyúrjuk, majd letakarjuk, és hagyjuk pihenni.


A töltelék:


15 dkg mazsolát 3 órán át némi rumban áztatunk. Majd mindezt


10 dkg kristálycukorral és


5 dkg fahéjjal összekeverjük.


A tésztát 30x50 cm-esre nyújtjuk, bekenjük margarinnal, továbbá mazsolával és cukros fahéjjal megszórjuk. Az egészet feltekerjük, és egy kivajazott Reindling-formába (ez kuglóf formát jelent) tesszük, majd 45 percen át 190 fokon sütjük.

 

Ezt a tipikus karintiai édességet főképp karácsony időszakában készítik. Köszönet a Kärnten-Werbung -nak, hogy ezt a receptet a rendelkezésünkre bocsájtotta.


Foto: Kärnten-Werbung

 

www.karintia.com

2010-01-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk