Käsenockerl - Sajtos galuska

Käsenockerl - Sajtos galuska

Käsenockerl - Sajtos galuska

A nálunk oly' kedvelt tojásos galuska osztrák sajtos változata. Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók négy személyre:

250 g liszt
2 tojás
1,5 dl víz
100 g reszelt sajt
1 kisebb hagyma
vaj
egy csipet só


Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, a sóval és vízzel gyúrjuk homogén tésztává (az egészet egy evőkanállal jól keverjük össze).

A tésztát nokedliszaggatóval (vagy késsel nedves deszkáról) szaggassuk a lobogó, sós vízbe.

Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére, rétegezzük hőálló tálba: egy réteg galuska, egy réteg sajt és így tovább. Szórjuk meg reszelt sajttal és forró sütőben pirítsuk addig, amíg a teteje barna színt nem kap.

A hagymát vágjuk finomra, egy kis vajon pirítsuk barnára, majd öntsük a sajtos galuska tetejére.

Könnyű zöldsaláta illik hozzá.

Forrás: Austria.info

2013-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk