Karintia: Montagknödl (hétfői gombóc)

Karintia: Montagknödl (hétfői gombóc)

Karintia: Montagknödl (hétfői gombóc)

 

Egy eredeti karintiai inyencség a "Genussland Kärnten"-ből!

 

 

    

    

Hozzávalók

- 30 deka Gurktal-i levegőn szárított sonka-szalonna
- poréhagyma
- petrezselyem
- bors
- só
- 50 deka jó minőségű liszt
- tojások nokedlitészta készítéséhez

Elkészítése

A sonka-szalonnát kis kockákra kell vágni, a liszttel összekeverni, a fűszerekkel ízesíteni, és annyi tojást adni hozzá, hogy egy jó állagú nokedli tésztát kapjunk. Kézzel gombócokat kell belőle formázni, és kb. 20 percig sós vízben főni hagyni.

Érdekesség

Azért "Montagknödl" (hétfői gombóc) az étel neve, mert régebben a sonka-szalonna maradékokból hétfőn készítettek különböző ételeket. Ezek a gombócok levesbetétként szolgálnak, de lehet tepertő zsírral leöntve, savanyú káposztával is tálalni. Könnyű uzsonnának is remek alap. Salátaként úgy lehet elkészíteni, hogy a gombócokat kisebb darabokra vágjuk, és sok hagymával, ecettel és olajjal egy marinádot készítünk, majd a gombócokat ezzel öntjük le.

A recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk, elfogyasztásához pedig jó étvágyat!
 
Rezept:
Annegret Zarre vlg. Garnitschnig - Karintia,

Foto: "Genußland Kärnten"

www.genusslandkaernten.at

2013-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk