Kulináris élmények Stájerországból
A számtalan kulináris különlegesség és finomság mellett egy stájer sonka újra és újra a nemzetközi figyelem középpontjába kerül: a Vulcano sonka. Franz Habel az ezredfordulón, 2000-ben döntötte el, hogy kizárólag a Vulcano-malacok tenyésztésével és sonkakészítéssel fog foglalkozni.
A többszörösen díjnyertes delikátesz különlegessége a hosszú, szokatlanul meleg hőmérsékleten történő tárolás. A sonkák 18 és 20 °C között érlelődnek a klimatizált helyiségben 27, vagy akár 36 hónapon át. Az Auersbach bei Feldbach-ban található manufaktúra a fejlődés egy újabb szintjére lépett: az eredeti manufaktúrát kibővítették és három emeleten, összesen 1000 négyzetméternyi alapterületen vezetik be az érdeklődőket a sonkakészítés különleges világába.
A látogatók számtalan érdekes információt tudhatnak meg a Vulcano sonkáról. Az idegenvezetések alkalmával bepillantást nyerhetnek a termelés, a feldolgozás és az érlelés egyes lépéseibe.
Fotó: Vulcano - 14. 01. 2013 -