Kulináris élmények Stájerországból

Kulináris élmények Stájerországból

Kulináris élmények Stájerországból

A számtalan kulináris különlegesség és finomság mellett egy stájer sonka újra és újra a nemzetközi figyelem középpontjába kerül: a Vulcano sonka. Franz Habel az ezredfordulón, 2000-ben döntötte el, hogy kizárólag a Vulcano-malacok tenyésztésével és sonkakészítéssel fog foglalkozni.

A többszörösen díjnyertes delikátesz különlegessége a hosszú, szokatlanul meleg hőmérsékleten történő tárolás. A sonkák 18 és 20 °C között érlelődnek a klimatizált helyiségben 27, vagy akár 36 hónapon át. Az Auersbach bei Feldbach-ban található manufaktúra a fejlődés egy újabb szintjére lépett: az eredeti manufaktúrát kibővítették és három emeleten, összesen 1000 négyzetméternyi alapterületen vezetik be az érdeklődőket a sonkakészítés különleges világába.

A látogatók számtalan érdekes információt tudhatnak meg a Vulcano sonkáról. Az idegenvezetések alkalmával bepillantást nyerhetnek a termelés, a feldolgozás és az érlelés egyes lépéseibe.

www.vulcano.at

Fotó: Vulcano     - 14. 01. 2013  -

2013-01-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk