Libamell sült aszalt gyümölcsökkel Plótár István receptje alapján
A Hotel Európa fit****superior mesterszakácsa Plótár István Márton-napi ételként libamell sültet ajánl aszalt gyümölcsökkel.
A pihenésre vágyó vendégeket hagyományos ízekkel szeretné elvarázsolni a Hotel Európa fit****superior szálloda november 13-án a Márton-nap jegyében. A finom ételek mellé illő borokat is kóstolhatnak a vendégek.
Plótár István receptje alapján mindenki könnyen ünnepi ebéddel örvendeztetheti meg a családot:
A libamell sült aszalt gyümölcsökkel recept elkészítése
A libamellek bőrét beirdaljuk, fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. Előkészítjük a gyümölcsöket (aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt körte), cukrot karamellizálunk, csorgatunk hozzá egy kis mézet és beletesszük az aszaltgyümölcsöket.
Kevés konyakkal flambírozzuk, kis vörösborral beforraljuk.
A libamelleket rózsaszínűre sütjük, és a gyümölcsraguval tálaljuk.
Köretként mandulás burgonyaropogóst adunk hozzá (a burgonyát mandulás panírba forgatjuk, majd megsütjük).
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikkek: