Márton napi borfesztivál a Gellértben

Márton napi borfesztivál a Gellértben

Márton napi borfesztivál a Gellértben


 

            A szálloda és a gasztronómia védőszentjei: Szent Gellért, Szent Márton, az újbor bírája, a ló, a lúdtartók és a szőlőtermelők, Szent Vencel, a cseh sör, Római Szent Lőrinc, a szakácsok, Szent Márta, a szolgálók, háziasszonyok, szakácsok, pincérek, pincérnők, Szent Vince, a szőlőművesek, Kildare-i Szent Brigit, az érlelt sajtok, Szent Cecília, a zene és zenészek, valamint Szent Lukács, a képzőművészek védőszentje is ott lesz november 10-13 között a Gellért szállóban.

            A Szent Márton emlékév kapcsán a patinás szállodaépület összes terme izgalmas programokkal, ételekkel és italokkal várja a vendégeket. Ezúttal különleges élményként, miközben a finom borokat és a hozzájuk illő ételeket lehet kóstolni, ismerkedhetünk az adott védőszenttel is.

            Csütörtökön a szálloda sörözőjében 20 kézműves sörből választhatnak sörkorcsolyák kíséretében. Lesz sörkurzus Katona Csaba történésszel. Pénteken a Bor és Piac válogatásában, szombaton a Bortársaság meghívására jelennek meg a válogatott borászatok. A gasztro kiállítók között ott lesz a Steamboo, a Bükki sajt és a Zing Burger. Szirbek István művészettörténész bortörténeti, Katona Csaba sörtörténeti kalauzolása mellett barangolható be a szálloda több jeles lakosztálya, azok, ahol egykor államelnökök, filmsztárok, művészek laktak. A ház kortárs művészeti kiállítása a Vajda Pierre által moderált „A Sajt, a Bor és a Kenyér Szentháromsága” kurzussal és borvacsorával várja az érdeklődőket. A háziasszonyok: Mauthner Zsófia és Fűszeres Eszter, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői lesznek. Többek között a Gerbaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti, a Buono és a Gellért söröző.

Pénteken és szombaton nyit a Gellértben az egyedülálló „Lakosztályétterem”, amely a gasztronómiai élmény mellett az egyedi készítésű és dizájnú tányérokra is felhívja a figyelmet. A Dunára néző, panorámás luxuslakosztályban Pesti István Michelin csillagos séf és Túróczi Anett pezsgőszakértő vacsoraestjére kerül sor.

            Méltó zárása lesz a négynapos VI. Márton napi Borfesztiválnak a rendhagyó Sunday Brunch, amelyen Budapest legjobb Sunday Brunch éttermei: az Araz, a Gundel, az Icon, a Manna, a Paris Budapest és a Panoráma étterem képviselteti magát. A Gellért sörözőben pedig a főváros legjobb kifőzdéi lesznek jelen. www.borfesztivalgellert.hu/

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: borfesztivalgellert.hu/

2016-11-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk