Miklósy-féle "hajmás" bab
Miklósy-féle "hajmás" bab
2001 óta szolgálunk Önöknek híreinkkel
Miklósy-féle „hajmás” bab
8 főre (bogrács)
Elkészítés:
Amikor megpirult a szalonna és a hagyma, beleszórjuk a kolbászt, majd a darált húst. Sózzuk—borsozzuk, aztán belekeverjük a paprika-őrleményt. Amikor a hús és a hagyma kellőképpen összesült, megspékeljük a mediterrán fűszereinkkel, majd hozzáöntjük a babot (a levét is) és a vörösbort. Ha nem lenne elég lé az ételen, vízzel pótoljuk, amíg el nem lepi. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy megvárjuk, hogy elfője a levét, s után az étel tálalható. Jó étvágyat kívánunk!
Recept: Tóth Bálint
Fotó: www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán