Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit - Minőségi magyar bort mindenkinek! Elnökségi referencia borbárok

Minőségi magyar bort mindenkinek! Elnökségi referencia borbárok

Minőségi magyar bort mindenkinek! Elnökségi referencia borbárok

Elnökségi referencia borbárok: mindenki számára elérhetővé válnak az elnökség borai

A 2011. első félévi soros magyar elnökség kiváló alkalmat biztosít arra, hogy széles körben bemutassuk a magyar borkultúrát és gasztronómiát, azon belül is kiemelve a magyar borászat értékeit. A cél megvalósításában fontos szerepet kapnak a most kijelölt Elnökségi Referencia Borbárok.

Hotel Lycium ****  - Átrium étterem

Bárki számára elérhetővé váltak az elnökségi időszakban a különböző magas szintű rendezvényeken felszolgált borok az ún. Elnökségi Referencia Borbárokban. A referencia borbárok kijelölésének a Külügyminisztérium szándékai szerint az volt a célja, hogy az elnökségi rendezvényekre kiválasztott borokat a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő körülmények között kóstolhassák meg az érdeklődők.

A magyar borokat alig vagy egyáltalán nem ismerő külföldiek és a hazai borkedvelők egyaránt megismerkedhetnek azokkal a minőségi borokkal, amelyek méltónak találtattak arra, hogy 2011 első fél évében a magyar elnökség különféle hivatalos eseményein a magas rangú vendégek asztalára kerüljenek.

A borbárokat a Gál Helga elnökségi sommelier által felállított szakmai szempontok szerint, a vendéglátóhelyek hatósági felügyeletét ellátó önkormányzatok segítségével választották ki. Nagy súllyal esett latba, hogy leendő referencia borbárok megfelelő poharakkal és borfelszolgálási körülményekkel rendelkezzenek, és biztosítani tudják a színvonalas idegen nyelvű kiszolgálást.

A szigorú kritériumrendszernek való megfelelés és az önkormányzatoktól beérkezett javaslatok alapján az alábbi vendéglátóhelyek kapták meg az Elnökségi Referencia Borbár címet:

Tigris Étterem, Budapest
Andante Borpatika, Budapest
Symbol Budapest, Budapest
Hotel Lycium **** szálloda, Debrecen
Balaton Borgaléria, Balatonfüred


Forrás: Országos Sajtószolgálat

2011-01-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk