Országtorta Cegléden is

Országtorta Cegléden is

Országtorta Cegléden is


Esztendők óta augusztus elejétől az összes országtorta kapható süteményként egészen Szent István ünnepéig, azaz 20-áig a ceglédi Békebeli Cukrászdában, amiről az üzlet felelős vezetője Lajos Mary, az idei ország tortáját bíráló bizottság egyik tagja gondoskodik.

- Tavaly óta az ünnep havában a korábbi győztes torták ízeit visszaadó fagylaltot is kínálunk a vásárlóinknak s a hét fajta mellé az Országház Vadásztermében tegnap nyertesként kihirdetett „Somlói revolúció” zamatait őrző gombócok is megvásárolhatók lesznek majd a fagyi kínálatban – mondta Mary néhány nappal a székesfehérvári cukrászmester Damniczki Balázs finom alkotásának országos premierje előtt.Megtudtam azt is, hogy a kialakítás során a zsűri javaslatait is figyelembe vevő cukrászipari remek háromszori szűrő után kapta meg a Magyarország Tortája kitüntető címet.  Érdekes információ, hogy a versenymunkák most sem tartalmazhattak aromákat, fondokat, növényi tejszínt, margarint és modell burkolóanyagot. Az idei győztes alkotás zamatának világát a diós piskóta alapra kerülő kétféle csoki krém adja, amely narancsos ízesítést kapott, tehát téved, aki azt hiszi, hogy annak bármiféle köze lehet a somlói galuskához. A nyolc éve tartó verseny során most először nyerte el a bírálók tetszését egy csokoládétorta, ami a megméretések során eddig váratott magára. Az előző bajnokok közül a Vörösmarty téri cukrászatban a legnagyobb sikert a szilvás gombóc és a pándi megy torták aratták, amelyeket mindig örömmel fogadják a betérők. A szatmári szilvát azonban, annak alkoholtartalma miatt csak megrendelésre készítik el, hogy véletlenül se csábítsa el az autóvezetőket s ne vágyakozzanak utána a gyermekek sem. A 2014. évi első helyezett minimum az esztendő végig látható lesz a pultban s annak további sorsát a vásárlók igénye dönti el.Az idén nyertes országtorta - amelyet mintegy 150 cukrászdában kínálnak majd az ünnep alkalmából - először augusztus 19-én délelőtt 10 órakor kóstolható meg a Békebeli Cukrászatban.

Írta/Fotó: Kőhalmi Dezső

2014-08-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk