Őszi sült kacsamell park inn módra
Partner hotelünk, a Park Inn by Radisson Sárvár, egy igazi ínyenceknek való recepttel kedveskedik olvasóinknak. A sült kacsamell elfogyasztható személyesen is a hotel éttermében szeptember 1. és november 19. között.
Aki pedig nem rest maga elkészíteni a sült kacsa receptet, annak íme a teljes leírás:
Rózsaszínre sült kacsamell krémes kelkáposztával, kakukkfüves rakott burgonyával és aszalt szilvával
Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsamellfilé
(kb. 60-80 dkg)
1 mokkáskanál majoránna
Az aszalt szilvás káposztához:
1 kis fej vöröshagyma
50 dkg vörös káposzta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 csipet őrölt köménymag
1 dl vörösbor
15 dkg magozott aszalt szilva
2 evőkanál borecet
Továbbá:
40 dkg apróbb burgonya
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Borssal, majoránnával fűszerezzük, és félretesszük pihenni. A burgonyát meghámozzuk.
1. Aszalt szilvás káposzta
A hagymát és a káposztát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A káposztát sózzuk és félretesszük 30 percre. Majd az olajon karamellizáljuk a cukrot, amikor szép a színe, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és összeforgatjuk. Amikor összeesett a hagyma, rátesszük a káposztát, nagyon kíméletesen kicsit megpirítjuk. Amikor a káposzta is összeesett, ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk, néha megkeverjük. Amikor még kicsit roppanós, beletesszük az aszalt szilvát, a borecetet, elkeverjük, és még lefedve pároljuk 10-15 percen át. Ha szükséges, ízesítjük.
2. A kacsamelleket megsózzuk, és serpenyőben, bőrével lefele, kíméletesen elkezdjük sütni. Nem kell alá olaj, mert elegendő zsiradékot ad ki magából. Amikor szépen megpirult a bőre, megfordítjuk, és ízlésünknek megfelelően vörösre vagy rózsaszínre sütjük.
3. A burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, és az egész burgonyákat átforgatjuk benne, kissé megpirítjuk.
4. Az elkészült melleket a káposztával, a burgonyával tálaljuk, meglocsoljuk a saját szaftjával. Párolt zöldségeket is adhatunk hozzá.
Jó főzőcskézést, és jó étvágyat kívánunk!
„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség
Fotó: park inn
Kapcsolódó cikkek:
Családi vizes élmények 2012 - Élményekkel teli Park Inn nyár
Park Inn by Radisson: Kelet varázsa Sárváron