Ramsaui galuskaleves
Mindenkinek, aki szívesen elkészítene egy tipikus Ramsau am Dachstein-i specialitást, itt egy egyszerű recept: a ramsaui galuskaleves. Ez a leves melegít és erőt ad, nem telít, mégis laktató. Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!
Recept: Ramsaui galuskaleves
Hozzávalók:
400 g liszt
1 tk só
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
125 ml hideg víz
150 g füstölt bárányhús (alternatíva: főtt marhahús vagy kolbász, például kockákra vágott hurka)
marhahúsleves
metélőhagyma
burgonya
Elkészítés:
A galuska hozzávalóit nyúlós tésztává dolgozzuk, majd forró sós vízben kifőzzük (nem galuskaszaggatóval). 10 percig lassan főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk. A galuskákat forró marhahúslevesben hússal tálaljuk, és friss körítésnek friss snidlinget adunk hozzá. Ehhez burgonyát mellékelünk vagy a levesestányérba is belevághatjuk.
Tipp:
Különleges ízt biztosít, ha disznózsírban pirított szalonnakockákat teszünk a forró levesbe.
Tourismusverband Ramsau am Dachstein
Ramsau 372
8972 Ramsau am Dachstein
Österreich
Telefon +43 (0)3687 / 81833 12
Fax +43 (0)3687 / 81085
Email: info@ramsau.com
www.ramsau.com
www.facebook.com/ramsauamdachstein
Partnerszállásaink Ramsau am Dachstein-ben