Ramsaui galuskaleves

Ramsaui galuskaleves

Ramsaui galuskaleves

     

 

Mindenkinek, aki szívesen elkészítene egy tipikus Ramsau am Dachstein-i specialitást, itt egy egyszerű recept: a ramsaui galuskaleves. Ez a leves melegít és erőt ad, nem telít, mégis laktató. Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

                              Recept: Ramsaui galuskaleves

 

Hozzávalók:

400 g liszt

1 tk só

1 gerezd fokhagyma

petrezselyem

125 ml hideg víz

150 g füstölt bárányhús (alternatíva: főtt marhahús vagy kolbász, például kockákra vágott hurka)

marhahúsleves

metélőhagyma

burgonya

 

Elkészítés:

A galuska hozzávalóit nyúlós tésztává dolgozzuk, majd forró sós vízben kifőzzük (nem galuskaszaggatóval). 10 percig lassan főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk. A galuskákat forró marhahúslevesben hússal tálaljuk, és friss körítésnek friss snidlinget adunk hozzá. Ehhez burgonyát mellékelünk vagy a levesestányérba is belevághatjuk.

 

Tipp:

Különleges ízt biztosít, ha disznózsírban pirított szalonnakockákat teszünk a forró levesbe.

 

Tourismusverband Ramsau am Dachstein 
Ramsau 372
8972 Ramsau am Dachstein
Österreich

Telefon +43 (0)3687 / 81833 12
Fax +43 (0)3687 / 81085

 Email: info@ramsau.com

 www.ramsau.com
www.facebook.com/ramsauamdachstein

 

 Partnerszállásaink Ramsau am Dachstein-ben

 

 Hotel Matschner*** 

 Hotel Rösslhof****  

 Landhotel Almfrieden**** 

 Alpengasthof Fichtenheim*** 

 Pension Timmelbauerhof*** 

 Landpension Köberl****

2011-10-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk