Rostonsült fogasszeletek vargánya pürével Ágoston László séf ajánlásával
Rostonsült fogasszeletek vargánya pürével vajastészta köntösben, bazsalikomos zöldség szalagokkal, rozmaringos hordó burgonyával
Chéfünk, Ágoston László ajánlásával
A filézett fogasszeleteket sózzuk hűtőbe tesszük. Elkészítjük a vargánya pürét. Vajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, beletesszük a vargányát, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd pürésítjük, tojássárgáját keverünk hozzá.
Kevés vajon elősütjük a fogasszeleteket majd ráhelyezzük a vargánya pürét, vajastészta lapokkal borítjuk tojással megkenjük, majd 160C-os sütőben készre sütjük.
Közben elkészítjük a köretet:
a cukkinit és sárgarépát szeletelő géppel hosszában vékonyra szeleteljük, az így kapott szalagokat fokhagymás, bazsalikomos vajon készre pároljuk, sóval ízesítjük. Egyforma méretűre válogatott burgonyát hordó alakúra formázzuk, vajazott tepsiben rozmaringgal, sóval ízesítve készre sütjük.
Tálaláskor a zöldségszalagokat húsvilla segítségével feltekerjük a tányéron mellé helyezzük a rozmaringos burgonyákat.
A megsütött vajastésztába burkolt fogast ferdén félbe hajtjuk, a köretek mellé lehelyezzük, formázott citromgerezdekkel, rozmaringgal díszítjük.
Az Apát Hotel étterme szeretettel várja kedves vendégeit a hét minden napján, 12.00 órától este 21.00 óráig.
Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó cikkek: