Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit Turisztikai Szerkesztőség - Sertésborda vadász módra és Villa Natura kehely

Sertésborda vadász módra és Villa Natura kehely

Sertésborda vadász módra és Villa Natura kehely

A Garaboncon, gyönyörű természeti környezetben található Villa Natura*** hotel küldte a következő ínycsiklandó menüt. Próbálják ki!

Sertésborda „vadász módra” vajas petrezselymes rizzsel

Hozzávalók ( 4 főre )

8 szelet vékonyra vert karaj
8 szelet gépsonka
4 szelet füstölt sajt
1 pohár tejföl
3 gerezd reszelt fokhagyma
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg liszt
½ liter olaj ( a kisütéshez )
40 dkg rizs
15 dkg vaj
1 csokor apróra vágott petrezselyem


Elkészítés:
Egy szelet karajra ráfektetek egy szelet gépsonkát, megkenem a fokhagymás tejföl ¼-ed részével, erre kerül egy szelete füstölt sajt, majd majd megint sonka és végül befedem egy szelet karajjal. Sózóm, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom és forró olajban lassan kisütöm.

A felolvasztott vajban üvegesre pirítom a rizst egy teáskanál sóval, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm. Beleteszem a vágott petrezselymet és összekeverem. Végül fedő alatt kis lángon puhára párolom.

Villa Natura kehely

Hozzávalók ( 4 főre )

4 db banán
15 dkg kristálycukor
2 db tejszín
0,5 dl rum
4 gombóc vanília fagylalt

Elkészítés:

A cukrot egy kislábasban kevergetve lassú tűzön pirítom meg, vigyázva nehogy megégjen. Felöntöm a tejszínnel, és addig főzöm, míg bársonyosan simává válik. Ekkor leveszem a tűzről, beleöntöm a rumot és hagyom kihűlni.  

A banánokat karikára vágom, és tálkákba helyezem, leöntöm a karamell mártással, a tetejére fagyi kerül. Ízlés szerint tejszínhabbal díszítem.

Jó étvágyat!

 


A Villa Natura*** hotel elérhetősége:

Cím: 8747 Garabonc, Csobogó köz 066/7.
Telefon: 06 93/ 540 145
Fax: 06 93 540 146
E-mail: info@villanatura.hu
Web: http://www.villanatura.hu


2013-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk