Tirol: Elisabethpfand'l
Erzsébet serpenyőcske, 4 személy részére
Sertésszűzérmék szalonnakabátban tarka borsmártással, sültkrumpli hasábokkal, és vegyes zöldségkörettel
Hozzávaló a sertésszüzérmékhez:
Kb. 600 g sertésszüzérme
szalonna (pl. bacon)
só, bors
Elkészítése:
A sertésszüzérmét 12 medailonra vágjuk és 12 hosszú szelet szalonnába betekerjük. Sóval, borssal ízesítjük, serpenyőben hirtelen megsütjük, majd 180 fokon 14 percig a sütőben készre sütjük.
Hozzávalók a zöldborsos tejszínes mártáshoz:
1 kisfej hagyma felaprítva
1 paprika kockára vágva
2 evőkanál Cognac
1/8 liter húslé (borjúlé)
1/8 liter tejszín
1 evőkanál burgonyakeményítő
1 evőkanál zöldbors
szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát egy kis olajban a paprikával megpirítjuk, majd a Cognaccal felengedjük. Az előre elkészített húslével felöntjük, sóval, borssal , szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. A burgonyakeményítőt némi vízzel elkeverjük, és a mártást ezzel behabarjuk. Végül hozzáadjuk a zöldborsot.
A krumplihassábokhoz:
Kb. 6 kg nagyobb burgonya
A burgonyákat lemossuk, és héjastul egészben megfőzzük (ne essen szét!). Hagyjuk kihülni, majd hasábokba vágjuk, sóval, borssal ízesítjük és lisztbe beleforgatjuk. Végül 180 fokos forró olajban kisütjük.
A vegyes zöldséghez:
1 karfiol (kis rózsákra bontva)
1 brokkoli (kis rózsákra bontva)
1 nagy fehér, és sárgarépa
1 cukkini
Elkészítése:
A karfiolt, brokkolit és a répákat külön sós vízben meg kell főzni. Egy kis vajat olvasztunk serpenyőben, a cukkinit ebbe tesszük, átforgatjuk, majd a többi előre megfőtt zöldséget is hozzáadjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Átforgatjuk, és már kész is!
Az így elkészült finomságot tányérra rendezzük.
Díszítéshez friss fűszernövényt használjunk.
Ezen ízletes fogás receptjét Kirchberg in Tirol-i partnerhotelünk, a "Hotel Elisabeth****" konyhája bocsájtotta rendelkezésünkre.
A sertésszűzérmék sütéséhez sok sikert, vendégeinknek, és a hozzánk ellátogató leendő vendégeknek jó étvágyat kívánunk!
Aktivpihenes.hu - stábja