Vilmoskörtés pikáns kacsasült

Vilmoskörtés pikáns kacsasült

Vilmoskörtés pikáns kacsasült

Tudta, hogy a sült kacsa ízét remekül kiegészítik az édes gyümölcsök? Így ősszel a szezonális gyümölcsökkel páratlan kacsa lakoma kerülhet az asztalunkra.

Vilmoskörtés pikáns kacsasült

Hozzávalók:
4 db kacsacomb (4 főre)
2 db kacsamell
2-4 db vilmoskörte
1 nagy fej hagyma
szegfűszeg
majoránna
rozmaring

bors
0,5 dl félédes fehérbor
4-6 kanál sárgabarack lekvár

Elkészítés:
A kacsa darabjait mossuk meg, a bőrét vagdossuk be (kockásra). Egy tálba karikázzuk vékonyra a hagymát és helyezzük rá a kacsa darabokat, majd hintsük meg ízlés szerint a  fűszerekkel.

A vilmoskörtéket hosszában daraboljuk fel és fedjük be velük a kacsát, végül a bort aláöntve, lefedve tegyük be a hűtőbe 2-3 órára.

A sütőt melegítsük elő 180-190 C fokra. A kacsát helyezzük tepsibe, vagy sütőtálba, és alufóliával letakarva 60-80 percig süssük, majd a fóliát levéve róla, ellenőrízzük megpuhult-e a hús, ill. nem kell-e a levet pótolni alatta.

Ha a hús már elég puha, vegye le a kacsáról a megsült körteszeleteket, és tegye külön. A kacsa felső (bőrös) oldalát kenjük meg a lekvárral (ettől pikáns íze lesz) és alufólia nélkül pirítsuk tovább. Süssük addig a kacsát, amíg kellő színt nem kap.

A piruló háziszárnyast krumplipürével, párolt lilakáposztával és a körteszeletekkel tálaljuk.

Tipp: Ha a körte esetleg szét főtt volna, semmi gond, tegye külön tálba, törje össze villával, vagy mixerrel, és a kész kacsasült mellé kis halmokban helyezze a tányérra.

Tipp2: ugyanezt a receptet befőttel is el lehet készíteni

Jó próbálkozást, és jó étvágyat!
„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség

fotó: martinigans.at

2014-09-09« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk