Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Húsvétkor nyit a kibővült Csisztafürdő

A mintegy 150 millió forintos, részben uniós támogatású fejlesztéssel a húsvétkor újra megnyitó Csisztafürdő közelebb került ahhoz, hogy a balatoni régió egyik termálturisztikai központjává válhasson - közölte Kara Lajos polgármester.

A buzsáki önkormányzat tulajdonban lévő, Fonyódtól 5 kilométerre található, szezonálisan nyitva tartó Csisztafürdő az elmúlt években átlagosan évi 20 ezer vendéget fogadott, és nullszaldósan üzemelt. Vendégkörének jelentős része visszatérő, és több mint fele külföldről érkezik annak ellenére, hogy a fürdő 1960-as 1970-es években épült létesítményei meglehetősen "retro" körülményeket biztosítottak eddig - mondta a polgármester.

Csisztafürdő

Az új fejlesztés révén megépített 500 négyzetméteres fürdőépületben egyebek közt egy 100 négyzetméteres új medence, szauna, masszázsszoba, és orvosi szoba is található.

A cél az, hogy a jövőben egész évben nyitva tarthasson a létesítmény, amelynek egyik feltétele volt a fedett fürdőrész megvalósulása. Az új beruházáshoz az unió 50 millió forinttal járult hozzá, a többit a fürdőt üzemeltető Kapos-Tipp Kft. biztosította, részben önerőből, részben hitel segítségével.

Az egész éves üzemelés másik fontos feltétele, hogy több évtizednyi várakozás után leburkolják azt az 5,2 kilométeres földutat, amely Csisztafürdőt Fonyódon keresztül közvetlenül összeköti a Balatonnal.

Kara Lajos elmondta, hogy az útberuházás prioritást élvez a Somogy megyei önkormányzat közútfejlesztési programjában, így reményeik szerint nem kell már sokáig várni a megvalósulására.

Forrás: MTI

A fürdő gyógyvizéről

42 °C- os ásványi anyagokban gazdag hidrokarbonátos kénes gyógyvíz kedvezõ összetétele alkalmassá teszi mozgásszervi és reumatikus betegségek, nõgyógyászati, bél és gyomorpanaszok kezelését.

Fotó: buzsak.hu

-----------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.


Vissza » Gyógy- Fürdő

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk