Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Interjú: A lélek tánca, és stresszkezelés a wellness szigetén

A ráckevei Kék Duna Wellness Hotelben**** a Wellness Forrás kényeztető szolgáltatásai, és a Kültéri wellness sziget vízi paradicsoma újból vitalitással és életkedvvel töltik fel a vendéget. A hotel szolgáltatásairól, különleges kezeléseiről kérdeztem Sárvári Krisztinát, a Kék Duna Wellness Hotel igazgatóját.

1. Melyek a vendégek kedvenc wellness elemei a hotelben?

Sárvári Krisztina: Nagyon nehéz egyetlen elemet kiemelni a szolgáltatások közül, hiszen vendégeink éppen wellness részlegünk szolgáltatásainak sokszínűségét keresik, szeretik.

Ha mégis ki kell emelnem valamit az a Ma-uri masszázs, amelynek talán legtalálóbb elnevezése  a „lélek tánca”. A hagyományos masszázsokhoz csak annyiban hasonlít, hogy érintések sorozatából áll. Táncrítus jellege ünnepélyes keretet ad. A Ma-uri masszőr teljes figyelmével igazítja mozdulatait összhangban a kezelt személlyel, zenével. A masszázs személyre szóló, minden alkalommal más és más. Testi síkon a Ma-uri egy teljes testmasszázs, amelyben minden izom, ízület ín és csont részesül. Meleg olajjal végzett alkaros technikáról van szó, amely kedvezően hat az anyagcserére és a keringésre, jótékony hatása van a bőrre, ellazítja a izmokat. Mivel vérbőséget nem okoz, így olyan esetekben is ajánlható, amikor a hagyományos masszázsok nem javasoltak.

2. Úgy tudom, közkedvelt a Teabár. Hányféle gyógyteát lehet itt megkóstolni?

Sárvári Krisztina: A teabárt valóban kedvelt vendégeink körében, ahol mintegy 10 – 15 féle különféle teából válogathatnak ízlésük és igényük szerint

3. A Tepidárium fogalmát még kevesen ismerik. Mi az, és mire jó?

A tepidárium egy alacsony hőfokú aromás szauna illetve annak egy keringést kímélő formája, 35-40°C-os helyiségben, közepes páratartalom mellet végzett pihenés. Az immunrendszert erősíti, kellemes relaxációs hatása van. A tepidáriumban a relaxálást átmelegített kő pad teszi kellemesebbé. A tepidáriumban az eltöltött idő hosszabb, mint a szaunában.

 


4. Kérem, ismertesse az olvasókkal a Reload System szolgáltatásukat.

Az egy komlex stresszkezelő rendszer mindennapos használatra. A munkahelyi, vagy egyéb stresszhez kapcsolódó állapotfelmérés, kezelést és nyomon követést valósítja meg. Oldja a túlterheltséget, intenzíven pihenteti a szervezetet, növeli az összpontosító képességet, csökkenti a magas vérnyomást, javítja a közérzetet, feltölt energiával.

5. Ha egy kimerült üzletasszony érkezne vendégként hétvégére. Milyen wellness szolgáltatásokat ajánlana neki, hogy feltöltődve, kipihenten távozhasson?

Az igazi feltöltődéshez, kikapcsolódáshoz egy hétvégénél hosszabb időre van szükség, ezért egy 6 napos programot ajánlanék, amely kimondottan napjaink kimerült üzletasszonyait, esetleg üzlet embereit célozza. Az ő részükre alakítottuk selfness programunkat, melynek a  Fogyjon együtt a Holddal! Tisztuljon a Kék Dunával! nevet adtuk.

Ez egy 6 napos tisztítókúra, léböjttel,  bioitalokkal és a teljesség igénye nélkül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: egyéni kineziológiai állapot felmérés, önismereti technikák, egészséges életmód elveinek megismerése természetgyógyász segítségével, NES-állapotfelmérés, és testkezelések:kötőszövet lazítás, méregtelenítés, masszázsok, csoportos reggeli torna, úszás, power walking, és fitness, infraszauna, finnszauna, gőzfürdő, tepidárium, medence, jakuzzi, zuhanytemplom, látványfürdő és kneipp kúrák.

6. Terveznek-e további fejlesztéseket, újításokat a wellness terén?

Wellness részlegünk felújítása most fejeződött be, ahol megteremtettük az ókori római wellness fényűző, gondtalan és egészséges világát! Nálunk, a római stílusú falaink között a wellnessben nem csupán szaunát, gőzfürdőt, merülőt vagy medencéket talál, hanem tepidáriumot, caldariumot, frigidáriumot is.  A hotelt átszövő római isteni legendáriumból pedig Vénusz, a szerelem és szépség istennője életének elemei kísérik vendégeinket.

Természetesen egy  ilyen felújítás  sohasem tekinthető befejezettnek és újabb és újabb ötleteinkkel várjuk jövendőbeli vendégeinket.

Köszönöm az interjút.

- Vrábel Ilona -

 Fotók: Vrábel Ilona

Vissza » Interjúk

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk