Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Pünkösdi fonott kalács - Pfingste kuchen

A pünkösdi fonott kalács a régi, hagyományos sváb ételek között is szerepel. A receptet kipróbálásra közre adjuk.  

Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dl tej, 1 csomag élesztő, 2 ek. kanál cukor, 2 kk. só, 3-4 tojássárgája, 1 evőkanál zsír

 Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojások sárgáját. Mindezt jól átdagasztjuk, majd a zsírt is beledolgozzuk.

Kb. 1 órán át kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkára borítjuk. Két részre osztjuk. Az egyik feléből lesz a kalács közepe. Ezt további három csíkra osztjuk, és hármas fonattal kerekre formázzuk. A másik feléből vékonyabb, de hosszabb csíkokat sodrunk, és hármas fonattal a közepe köré fonjuk.

Ha megkelt, tojássárgájával megkenjük.
Kizsírozott tepsiben közepes lángon megsütjük.

Forrás: helybenavilag.hu, HARTAUER KÜCHE

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits