Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Pünkösdi fonott kalács - Pfingste kuchen

A pünkösdi fonott kalács a régi, hagyományos sváb ételek között is szerepel. A receptet kipróbálásra közre adjuk.  

Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dl tej, 1 csomag élesztő, 2 ek. kanál cukor, 2 kk. só, 3-4 tojássárgája, 1 evőkanál zsír

 Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojások sárgáját. Mindezt jól átdagasztjuk, majd a zsírt is beledolgozzuk.

Kb. 1 órán át kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkára borítjuk. Két részre osztjuk. Az egyik feléből lesz a kalács közepe. Ezt további három csíkra osztjuk, és hármas fonattal kerekre formázzuk. A másik feléből vékonyabb, de hosszabb csíkokat sodrunk, és hármas fonattal a közepe köré fonjuk.

Ha megkelt, tojássárgájával megkenjük.
Kizsírozott tepsiben közepes lángon megsütjük.

Forrás: helybenavilag.hu, HARTAUER KÜCHE

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 



All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk