Pünkösdi fonott kalács - Pfingste kuchen |
A pünkösdi fonott kalács a régi, hagyományos sváb ételek között is szerepel. A receptet kipróbálásra közre adjuk.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dl tej, 1 csomag élesztő, 2 ek. kanál cukor, 2 kk. só, 3-4 tojássárgája, 1 evőkanál zsír
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojások sárgáját. Mindezt jól átdagasztjuk, majd a zsírt is beledolgozzuk.
Kb. 1 órán át kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkára borítjuk. Két részre osztjuk. Az egyik feléből lesz a kalács közepe. Ezt további három csíkra osztjuk, és hármas fonattal kerekre formázzuk. A másik feléből vékonyabb, de hosszabb csíkokat sodrunk, és hármas fonattal a közepe köré fonjuk.
Ha megkelt, tojássárgájával megkenjük. Kizsírozott tepsiben közepes lángon megsütjük.
Forrás: helybenavilag.hu, HARTAUER KÜCHE
|
Vissza » Ínyencségek - gasztronómia |
A cikk ajánlása!
|
Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!
|
|
|
|
|