A Legénylakás a Centrál Színházban

A Legénylakás a Centrál Színházban

A Legénylakás a Centrál Színházban

 

 

Decemberben a nevettetés nagymestere, Neil Simon átiratában, Burt Bacharach zenéjével a Legénylakás című örökzöld vígjátékot tűzte műsorára a színház Puskás Tamás rendezésében, Tompos Kátya, Stohl András, Fehér Tibor és Papp János főszereplésével.

 

 

A Centrál Színház előadása félrelépéssekkel és sok szerelemmel fűszerezve két fiatal megindító történetét meséli el, küzdelmüket a boldogságukért, melyben mulatságos helyzetek sokasága követi egymást. Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet C.C. Baxter legénylakásában zajló eseményeken.

 

 

 

A darab eredetijét, a The Apartment-t az Amerikában klasszikusnak számító, a maga idején öt Oscart nyert filmet 1960-ban mutatták be fekete-fehérben. Az öt Oscart nyert romantikus vígjáték rendezője és producere Billy Wilder, főszereplők Jack Lemmon, Shirley MacLaine és Fred MacMurray voltak.

 

 

 

A vidám, zenés történetben Calvin Clifford „C. C.” Baxter egy egyedülálló irodai dolgozó egy biztosítási cégnél, New Yorkban. Jószívűségből megengedi négy kisebb főnöknek, hogy heti rendszerességgel használhassák az Upper West Side-on lévő legénylakását az éppen aktuális, házasságon kívüli kapcsolatuk ápolására. A szomszédok azt hiszik, hogy Baxter igen kicsapongó életet él, ő azonban a légyottok ideje alatt túlórázik. Baxternek titokban nagyon tetszik az egyik kolléganője, Fran Kubelik… innen kezdve már nem szívesen adja át a legénylakása kulcsát.

 

 

 

Az előadás további szereplői: Pokorny Lia, Borbás Gabi, Cserna Antal, Janicsek Péter, Mészáros András, Ódor Kristóf és Endrédy Gábor, Bankó Bence, Bányai Mirjam, Bartha László, Berki Szofi, Gats Éva, Heiter Ágnes, Molnár Szilvia, Péter Szilvia, Roszik Fruzsina, Tolner Zsófia, Tóth Mihály, Zsár Melinda és Zsembera Liliána.

 

 

 

A dramaturg és az új dalszövegek írója Baráthy György, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a kiváló díszlet tervezője, Bagossy Levente, a koreográfus Bakó Gábor, a zenei vezető Dinyés Dániel.

 

 

 

További információ: www.centralszinhaz.hu

Írta: Barna Judit

Fotók: Horváth Judit

2019-12-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk